За останній тиждень в Україні значно подешевшала молода білокачанна капуста

За останній тиждень в Україні значно подешевшала молода білокачанна капуста

Фото: УНІАН

Настільки різке зниження цін викликано стрімким сезонним зростанням пропозиції цієї продукції на ринку.

В Україні за останній тиждень стрімко знизилися ціни на білокачанну капусту нового врожаю. 

Про це повідомляє EastFruit.

Так, від початку тижня рання білокачанна капуста в Україні подешевшала в середньому на 29% і пропонується сьогодні до продажу за ціною 3-4,5 грн/кг.

Зазначається, що це пояснюється сезонним фактором, оскільки поставки капусти нового врожаю з місцевих господарств продовжують збільшуватися. Крім того, несприятливі погодні умови в західних областях призвели до зниження якості цієї продукції, що також впливало на формування цін.

Але при цьому, за словами місцевих фермерів, вже найближчим часом сезон реалізації капусти ранніх сортів підійде до кінця і господарства розпочнуть продаж продукції середніх сортів. Таким чином, темпи зростання пропозиції капусти на ринку тимчасово сповільняться, що може не просто призупинити здешевлення цієї продукції, а й надати можливість виробникам трохи підвищити ціни у цьому сегменті.

Аналітики EastFruit нагадують, що наразі ціна на капусту нового врожаю в Україні вже в середньому на 10% нижча, ніж у кінці травня 2019 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на українських ринках обвалилися ціни на полуницю. Від початку травня ціни на ягоду впали утричі. Невдовзі вартість червоної ягоди знову впаде. Найбільше на ринках полуниця здешевшає у першій половині червня. 

Урожай ранніх овочів: які ціни на городину та коли чекати здешевлення

Урожай ранніх овочів: які ціни на городину та коли чекати здешевлення

Повʼязані теми:

Наступна публікація