Торік порція коштувала 41,2 грн, а цього року – 45 грн.
За рік приготування шашлику стало на 9% стало дорожче. Торік порція коштувала 41,2 грн, а цього року – 45 грн.
Про це повідомив голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко у Facebook.
Експерти порахували, у скільки обійдеться приготування шашлику для шістьох осіб. Для цього знадобиться два кілограми свинини, пів кілограма цибулі, 140 грам маринаду до шашлику і сіль та перець за смаком.
За рік свинина подорожчала на 4%, а це 9 грн. Два кілограми у нинішньому році обійдуться 239 грн, а торік на 9 грн менше.
У травні 2018 року цибулю продавали по 3,3 грн за 500 грамів. Зараз - 14,3 грн. Ціна зросла у понад чотири рази.
"Маринад до шашлику торік коштував 14,2 гривень. Цьогоріч у травні зріс у ціні до 16,7 гривень.
Як повідомлялося раніше, найдорожче зібрати м'ясний кошик у Києві – 728 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 595 грн. Фахівці склали м'ясний кошик. До нього увійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе та тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, а також мороженої риби.