Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин
За рік приготування шашлику стало дорожчим: у скільки обійдеться улюблена страва відпочивальників

Торік порція коштувала 41,2 грн, а цього року – 45 грн.

За рік приготування шашлику стало на 9% стало дорожче. Торік порція коштувала 41,2 грн, а цього року – 45 грн.

Про це повідомив голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко у Facebook.

Експерти порахували, у скільки обійдеться приготування шашлику для шістьох осіб. Для цього знадобиться два кілограми свинини, пів кілограма цибулі, 140 грам маринаду до шашлику і сіль та перець за смаком.

За рік свинина подорожчала на 4%, а це 9 грн. Два кілограми у нинішньому році обійдуться 239 грн, а торік на 9 грн менше.

У травні 2018 року цибулю продавали по 3,3 грн за 500 грамів.  Зараз - 14,3 грн. Ціна зросла у понад чотири рази.

"Маринад до шашлику торік коштував 14,2 гривень. Цьогоріч у травні зріс у ціні до 16,7 гривень.

Як повідомлялося раніше, найдорожче зібрати м'ясний кошик у Києві – 728 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 595 грн. Фахівці склали м'ясний кошик. До нього увійшли по одному кілограму яловичини, свинини, курячого філе та тушки, сала, вареної ковбаси першого ґатунку, а також мороженої риби.

ВідеоВ Україні зросли ціни на усі види м'яса - економічні новини

Піст – не завада! В Україні зросли ціни на усі види м`яса. За даними інфляційного барометра, за останній місяць найбільше подорожчала курятина – на 20 %.  А от імпортна полуниця, навпаки, почала дешевшати. Ціна на неї знижується ще з середині березня. Вітчизняної ягоди на ринках ще немає.  Одразу 41 додатковий потяг призначила Укрзалізниця на великодні та травневі свята. Вони вирушать з Києва до Львова, Ковеля, Миколаєва, Одеси, Дніпра та Харкова.  Найбільше будинків на продаж пропонують у Київській області, а найдорожчі – в Одеській. Найбільше пропозицій складають 4-кімнатні будівлі.  Більше про економічні новини та курс валют - в нашому огляді.   

В Україні зросли ціни на усі види м'яса - економічні новини

Залиште свій коментар

Вибір редакції