За три місяці в Україну зайшло п'ять мільярдів доларів незалежних інвестицій – банкір

За три місяці в Україну зайшло п'ять мільярдів доларів незалежних інвестицій – банкір

Фото: Getty Images

Ігор Мазепа вважає, що позитивні очікування добре позначились на настроях інвесторів.

Протягом останніх трьох місяців в Україну зайшло більше 5 мільярдів доларів іноземних інвестицій. Про це у спецвипуску ток-шоу "Право на владу" розповів інвестиційний банкір Ігор Мазепа.

"Вперше за останні 5 років - це не державні кошти, не політично мотивовані, не МВФ, не Світовий банк, навіть попри відсутність співробітництва з МВФ іноземні інвестори почали вкладувати гроші", - розповів Мазепа.

За словами банкіра, інвесторів підкуповує непопулістичний напрямок роботи влади.

Водночас кандидат в депутати від "Голосу" Ярослав Юрчишин зазначив, що інвестори, як внутрішні, так і зовнішні очікують, як виконуватимуться обіцянки влади, зокрема про недопущення тиску правоохоронних органів на бізнес. І в цьому, каже майбутній депутат, важлива адекватна коаліційна угода, у якій будуть прописані всі заявлені кроки щодо бізнесу та інвестиційної діяльності.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи більше 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) та "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія "Сила і честь".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація