Закрити ФОП відтепер можна онлайн

Закрити ФОП відтепер можна онлайн

Фото: Firestock

Послугу запустили на порталі державних послуг iGov.

Закрити власний бізнес можна тепер через Інтернет. Відповідну послугу для фізичних осіб-підприємців запустили на порталі держаних послуг iGov. Щоправда, послуга поки що доступна для Дніпропетровщини. Зовсім скоро скористатися нею зможуть й інші регіони.

Про це повідомив керівник проекту iGov Дмитро Дубілет.

"Ми запустили на iGov неймовірно масову і затребувану послугу – закриття ФОП (офіційна назва "Державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за її рішенням"). Послуга працює просто: ви заповнюєте коротку форму на iGov і реєстратор у відповідь пише вам, що все ок, ФОП закрито. Або зауваження, що потрібно виправити в заяві. Таким чином, фізично до реєстратора приходити взагалі не потрібно", - зазначає Дубілет.

Після цього підприємець має 10 днів на те, щоб звернутися до податкової.

"Втім, ми повинні скоро цю другу частину послуги також перевести в електронну форму, щоб узагалі нікуди нікому йти не потрібно було (адже домовилися між собою Мін'юст і податкова якось з приводу відкриття підприємства)", - уточнив Дубілет.

Запуск цієї послуги важливий саме зараз, бо Верховна Рада ухвалила закон, відповідно до якого від 1 січня 2017 року навіть "мертві" ФОПи повинні будуть платити єдиний соціальний внесок, який після підвищення мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн становитиме 704 грн. Тому в Україні почнуть масово закривати бізнес, що не працює.

Повʼязані теми:

Наступна публікація