"Залишуся цієї зими без нирки". Як українці платитимуть за газ і коли буде чергове здорожчання

"Залишуся цієї зими без нирки". Як українці платитимуть за газ і коли буде чергове здорожчання

Фото: УНІАН

Найближче зростання вартості відбудеться 1 листопада.

Від 1 листопада ціни на газ для населення зростуть на 23,5%. Такі новини для українців підготував Кабінет міністрів. За словами прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, це ще не найгірший варіант, оскільки спочатку МВФ вимагав підняти ціну на 60%.

А от чи розділяють радість чиновників від такого компромісу українці і що думають про це експерти, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Христині – 24. Вони з подругою орендують квартиру в Києві. Каже, до сьогодні платили по 3 тис. грн на місяць. В опалювальний сезон – трохи більше. Але новина про нові тарифи на газ її шокувала.

"Відчуваю, що я залишуся цієї зими без нирки абсолютно. Я гадки не маю, звідки буду брати ці гроші. Або шукати роботу, або продавати нирку, або шукати третю роботу? Я не знаю, як узагалі платять бабусі, дідусі?", - каже Христина.

Пенсіонери у відповідь на запитання безпорадно знизують плечима:

"Ну, ми поки тримаємося, платимо. Без субсидій. В опалювальний сезон – близько чотирьох тисяч гривень. Скільки буде, не знаємо, побачимо, навіть не знаю, що прогнозувати".

"Не можу зрозуміти, який рахунок прийде. Але думаю, що це неминуче. Доходів завжди не вистачає, але тут виходу немає".

Як відреагували українці на подорожчання цін на газ - опитування "Сніданку"

Як відреагували українці на подорожчання цін на газ - опитування "Сніданку"

Підвищення тарифів на 23,5% на цей опалювальний сезон – уже останнє. Але на цьому – не все.

"Від квітня наступного року або від травня ціну мають переглянути знову. Це вже буде, як вони кажуть, 80% від імпортного паритету. А якщо нормальною мовою, то 12 тисяч гривень, тобто ще десь приблизно на 35% буде збільшено ціну. Єдина країна, де за 4 роки більше, ніж на 1000% зросли тарифи на газ".

На думку експертів з питань енергетики, таке підвищення тарифів ударить по ринку житлово-комунальних послуг. А як подарунок під новорічну ялинку наприкінці грудня українці отримають платіжки вже за новими перерахунками за тепло, гарячу воду і газ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація