Зарплата має бути 25 тисяч гривень – Пивоварський озвучив 4 вимоги, за яких залишиться на посаді

Зарплата має бути 25 тисяч гривень – Пивоварський озвучив 4 вимоги, за яких залишиться на посаді

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський / Фото: УНІАН

Міністр чекатиме на законодавчі зміни від парламенту тиждень.

Зарплата працівників середньої ланки та керівників структурних підрозділів в Міністерстві інфраструктури має бути 25 тисяч гривень на місяць, а Верховна Рада мусить ухвалити необхідні законопроекти, які розблокують приватизацію, податкову реформу. Водночас парламент повинен створити нову коаліцію.

Такі вимоги озвучив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в інтерв'ю "ЛігаБізнесІнформ", а також в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV. На зміни він готовий чекати тиждень. А потім таки не виключає, що піде у відставку, про яку заявив 11 грудня, а 4 лютого відкликав свою заяву.

"До 16 лютого. Тоді стане зрозуміло, приймає парламент ці рішення чи ні", – сказав Пивоварський.

Він вимагає "справедливу зарплату для держслужбовців. Без цього не можна забезпечити якісну роботу всього апарату чиновників".

"Середня зарплата… Те, що було консенсусом, коли я проговорював з багатьма своїми міністрами… Середня зарплата – без міністра і без заступників міністрів – має складати мінімум 25 тисяч гривень на місяць. Плюс соціальний пакет: повинна бути страховка медична", – заявив Пивоварський, проте не уточнив, яку саме зарплату хоче отримувати він особисто.

Міністр хоче переформатування парламентської коаліції.

"Друге – створення нової програми коаліції і введення відповідальності за її невиконання. Минулого тижня за закон про цільовий дорожний фонд проголосувало 140 депутатів. А це – основоположний закон для реформи автодору. Ще один закон про реформу автодору №0954 і закон про внутрішній водний транспорт навіть не винесли на порядок денний. Я відповідаю за реформи, а Рада вже розроблені законопроекти навіть не виносить на голосування, а якщо виносить – не приймає. Послухати депутатів – в уряді сидять одні негідники, які нічого не роблять. При цьому в парламенті лежить майже 100 життєво необхідних для розвитку країни законопроектів, які просто не приймаються", – нарікає Пивоварський.

Третя вимога – розблокування процесу приватизації.

"Сьогодні держкомпанії буквально "дояться" для виведення коштів на фінансування політичних партій і для депутатів особисто. Це відбувається як на центральному рівні, так і на регіональному. Подивіться на список стратегічних держкомпаній. Там є компанія "Укрінтеравтосервіс". У ній немає нічого стратегічного, але на ній заробляють гроші. І тому я вже 14 місяців хочу і не можу змінити керівника. Змінюю керівника Херсонського порту. Кількість отриманих депутатських звернень – величезна. Порт "Октябрськ", "Укрпошта" – ситуація аналогічна: конкурси заблоковані судом. Усі держкомпанії, крім невеликої кількості стратегічних (на кшталт "Нафтогазу", "Укрпошти", "Укрзалізниці"), треба терміново продати. Це одне з джерел зла. Тут генеруються корупційні потоки, які потім направляють на боротьбу зі мною і ініціативами нашого міністерства", – переконує міністр.

Наступна вимога – "реформа адміністрування податків, і це мова не йде про зниження податкових ставок. Про цю реформу говорять 14 місяців. Рішення можна прийняти зараз і на наступному тижні почати реформу".

"Сьогодні (8 лютого) члени уряду обговорять програму дій на 2016 рік. На цьому ж засіданні будуть фіналізовані умови, обов'язкові до виконання всіма гілками влади. Якщо вони не будуть виконані, Кабмін встає і йде. Цей список (програма дій) абсолютно реалізуємо. Ми не пропонуємо запустити космічну програму з доставки українців на Місяць. Ми говоримо про базові речі, які можна зробити зараз. Причин цього не робити немає. Все, що ми пропонуємо, можна приймати вже зараз. Якщо припустимо помилку – відкоригуємо і рухаємося далі. Треба вийти на марш. Якщо зараз цього не робити, значить, немає на те політичної волі. Уряд дасть у парламент список умов з термінами їхнього виконання. Щось треба буде приймати протягом тижня, щось – двох, на щось знадобиться місяць. Але рішення повинні бути вже зараз", – сказав Пивоварський.

Нагадаємо, корупційний скандал у верхівці влади набрав гучного публічного розголосу після заяви міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавичуса. Він заявив, що нардеп і бізнес-партнер президента Петра Порошенка Ігор Кононенко "нав'язує" йому в заступники свою "людину" – Андрія Пасішника з "Нафтогазу". Абромавичус також подав у відставку і не виключає своє повернення в уряд за певних умов – боротьба з лобіюванням політично-бізнесових питань, "сірим кардинальством" та викоріненням корупції.

Чотири міністри відкликали заяви про відставку

Чотири міністри відкликали заяви про відставку

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація