Завищені платіжки: у "Нафтогазі" порадили українцям звертатися до НКРЕ

Завищені платіжки: у "Нафтогазі" порадили українцям звертатися до НКРЕ

Фото: УНІАН

Коболєв назвав кілька причин, чому таке явище взагалі стало можливим.

Скаржитися до Нацкомісії з регулювання енергетики – так у "Нафтогазі" рекомендували чинити із завищеними платіжками, що їх отримали українці у ряді областей. У компанії назвали кілька причин такого явища, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Перша - суд скасував рішення про зменшення норм споживання газу, і замість трьох кубів на особу тепер виставляють старі, більші показники. У "Нафтогазі" це вважають незаконним. Інша причина – частина підконтрольних колишнім регіоналам газозбутів використовують завищені платіжки для нагнітання ситуації перед виборами і для спроби заблокувати монетизацію субсидій. Адже тоді газові компанії втратять надприбутки.

У "Нафтогазі" розповіли, що робити із завищеними платіжками

У "Нафтогазі" розповіли, що робити із завищеними платіжками

"Ми будемо інформувати уряд і президента про подібні дії облгазів. Звісно, що у період виборів у них буде дуже велика спокуса зробити щось не так. Найбільш простим шляхом для людей є надання офіційних скарг до регулятора. Регулятор нещодавно обіцяв провести перевірки облгазів", - пояснив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Як повідомлялося, у "Нафтогазі" просять тих, кому прийшли завищені платіжки, надсилати компанії скриншоти або фотографії. Деякі користувачі роблять це у коментарях до цієї ж публікації. "Нормальна така "опєчатка", в чотири рази більший рахунок", - пише одна з користувачок Мережі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація