Збереження зарплат та заборона на звільнення: Кабмін розробив постанову щодо захисту трудових прав

Збереження зарплат та заборона на звільнення: Кабмін розробив постанову щодо захисту трудових прав

Трудова книжка / Фото: УНІАН

Профільні міністерства доопрацюють документ.

Кабінет міністрів України доопрацює документ, який має захистити трудові права українців під час карантину в країні, що введено через пандемію коронавірусу в світі.

На засіданні уряду 25 березня міністр юстиції Денис Малюська презентував розроблений з міністерством економіки документ, яким визначається, що за працівниками зберігаються їхні трудові права та оплата праці на час карантину, включно з роботою з дому. Це стосується і працівників державних підприємств, і приватного сектору.

Підприємствам рекомендують утриматись від звільнення громадян за деякими статтями Кодексу законів про працю, а саме у зв’язку з реорганізацією, ліквідацією організації, систематичні звільнення або прогул, тобто всі обставини, які можуть бути пов’язані з наслідками карантину для підприємств.

Міністр зазначив, що документ потребує доопрацювання, які будуть втілені протягом одного дня. Уряд підтримав постанову з доопрацюваннями більшістю голосів.

Як відомо, уряд ухвалив введення надзвичайної ситуації в Україні на 30 днів. Всі карантинні обмеження також подовжені до 24 квітня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація