Зеленський доручив уряду призначити одноразову матеріальну допомогу українським пенсіонерам

Зеленський доручив уряду призначити одноразову матеріальну допомогу українським пенсіонерам

Фото: Getty Images

Це стосується тих, хто отримує мінімальну пенсію.

Пенсіонерам, які отримують виплату меншу аніж п'ять тисяч гривень, уряд повинен здійснити доплату. Розмір одноразової екстренної допомоги встановлено на рівні - одна тисяча гривень.

Про це заявив під час відеозвернення президент України Володимир Зеленський.

"Громадянам, які отримують пенсію менше 5 тисяч гривень, мають отримати доплату у розмірі 1 тисячі гривень", - наголосив глава держави.

Також Зеленський пропонує розробити "Укрпошті" механізм доставки ліків для людей похилого віку. Зазначимо, що у період запровадженого карантину через COVID-19 українці будуть отримувати пенсії та інші соціальні виплати згідно з традиційним розкладом "Укрпошти". Жодних змін наразі не передбачається. А, щоб отримати субсидії на наступний опалювальний сезон, наявну нині заборгованість треба погасити до травня поточного року.

Звернення Володимира Зеленського щодо заходів, які допоможуть призупинити поширення коронавірусу територією України.

Володимир Зеленський розповів про низку невідкладних заходів, що допоможуть призупинити поширення коронавірусу територією України. Крім того, Президент обіцяє максимально часто інформувати співгромадян про актуальну ситуацію щодо протидії недузі.

Опубликовано Офіс Президента України Понедельник, 16 марта 2020 г.

Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю.  Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів. Також Україна закриває кордони.

Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень - від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Зараз чоловік перебуває у лікарні. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом.

Коронавірус в Україні

Коронавірус в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація