Зеленський підписав договір про вільну торгівлю з Ізраїлем

Зеленський підписав договір про вільну торгівлю з Ізраїлем

Фото: unian.net

Документ набере чинності через 60 днів після ратифікації двома сторонами.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який ратифікує угоду про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Зона вільної торгівлі набуде чинності 60 днів після ратифікації українським та ізраїльським парламентами. Підпис президента завершив процес ратифікації угоди Україною.

Щодо самої угоди, то в її межах Ізраїль скасує близько 80% всіх мит проти українських промислових товарів та 9% мит, які застосовуються проти товарів агросектору. Натомість Україна також скасує близько 70% мит, які застосовуються на ізраїльську промислову продукцію та 6% мит проти сільськогосподарської.

Раніше, 11 липня Верховна Рада ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Ізраїлем. За відповідний закон проголосувало 230 депутатів.

Зазначимо, що за два роки дії Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою експорт українських товарів до цієї країни зріс на майже 75%. За даними відомства, 2016 року Україна експортувала до Канади товарів на суму 94,9 млн доларів, а вже 2018 року – 166 млн доларів.

Інвестувати в Україну закликав президент Зеленський канадських бізнесменів

Інвестувати в Україну закликав президент Зеленський канадських бізнесменів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація