Зеленський радикально підтримав введення податку на виведений капітал - Саакашвілі

Зеленський радикально підтримав введення податку на виведений капітал - Саакашвілі

Фото: Сайт президента України

За словами президента, щодо податку на прибуток не може бути жодних половинчастих рішень.

Президент Володимир Зеленський виступив на підтримку заміни податку на прибуток податком на виведений капітал. Водночас деякі члени уряду побоюються йти на такий крок. 

Про це 30 червня на брифінгу заявив глава виконкому Нацради реформ Міхеїл Саакашвілі.

"Замість податку на прибуток, який абсолютно корупційний, вводиться податок на виведений капітал - це було підтримано президентом Зеленським. І він сказав дуже чітко: жодних напівзаходів і жодних половинчастих рішень - треба допомогти українській економіці", - заявив Саакашвілі.

Під час засідання Нацради деякі представники уряду говорили, що "ми не можемо цього дозволити", тому пропонували половинчасті заходи, наприклад, в деяких областях. За словами Саакашвілі, йому дуже сподобалася концепція президента, адже треба брати ризики, щоб допомогти економіці.

Попередню версію законопроєкту про податок на виведений капітал представили на засіданні Нацради. "Мені здається, що якщо ми запроваджуємо податок на виведений капітал, то запроваджуйте. Запроваджуйте – і все. Якщо він поліпшує життя людей – треба запроваджувати. Без цих "вправо", "вліво", "трішки", "спробуємо". Мені так здається", – сказав Зеленський.

Податок на виведений капітал передбачає, що бізнес не платитиме 20% державі - ці гроші можна вкласти в розвиток своєї компанії. Для іноземних інвесторів податкова ставка стає фіксованою - 15%. Наразі податкове навантаження на компанії може становити до 25%.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація