Зеленський сподівається, що ЄБРР наростить інвестиції в Україну до 1 млрд євро на рік

Сторони обговорили співпрацю у банківській сфері, розвитку інфраструктурних проєктів.

Президент України Володимир Зеленський очікує, що протягом найближчих двох-трьох років інвестиції Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в економіку України зростуть до 1 млрд євро на рік і зробить їх більш конкурентоспроможними для приватного сектору в Україні, передусім у питанні вартості капіталу.

Про це глава держави сказав під час зустрічі з віцепрезидентом ЄБРР Аланом Пію. Співрозмовники обговорили подальшу співпрацю, повідомляє пресслужба президента.

Зеленський запевнив, що Україна цінує співпрацю з міжнародними партнерами – ЄБРР, МВФ, Світовим банком, готова розвивати цю співпрацю, а також проводити ринкові реформи в країні, боротися з корупцією.

Президент зауважив, що Верховна Рада вже розглядає пакет реформаторських законопроєктів. Зокрема, розроблений за підтримки ЄБРР законопроєкт про концесії, проєкт закону про скасування списку об’єктів, що не підлягають приватизації, пакет дерегуляційних законів, які дозволять Україні покращити позиції в рейтингу Doing Business. Також ухвалено закон про спліт, який запроваджує міжнародні стандарти регулювання та нагляду в небанківському фінансовому секторі.

Уряд нині працює над моделлю земельної реформи. Зеленський висловив сподівання, що вона буде ухвалена до кінця цього року.

Президент упевнений, що ці ініціативи прискорять економічне зростання, лібералізують економіку, створять можливості для системних інвестицій. Відповідно Україна розраховує на підтримку ЄБРР у залученні стратегічних іноземних інвесторів. Зеленський запевнив, що іноземні інвестори та партнери завжди можуть розраховувати на відвертий і чесний діалог у рамках Національної інвестиційної ради, роботу якої планується продовжувати.

"Ще раз дякую, що інвестуєте в Україну. Ми це дуже цінуємо", – сказав президент.

Сторони обговорили подальшу співпрацю – зокрема, у банківській сфері, розвитку інфраструктурних проєктів тощо.

Зеленський запросив представників ЄБРР взяти участь в інвестиційному форумі, який відбудеться наприкінці жовтня в Маріуполі на Донеччині.

Нагадаємо, тиждень тому Зеленський також зустрічався з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку.

Інвестувати в Україну закликав президент Зеленський канадських бізнесменів

Інвестувати в Україну закликав президент Зеленський канадських бізнесменів

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація