Згортання тютюнового бізнесу в Україні. В Мінекономіки заявили, що почали вирішувати проблему

Згортання тютюнового бізнесу в Україні. В Мінекономіки заявили, що почали вирішувати проблему

Фото: pixabay.com

За словами Милованова, Мінекономіки має намір удвоє підвищити конкуренцію в п'яти галузях.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має намір удвоє підвищити конкуренцію в п'яти галузях: енергетиці, агропромисловому комплексі, тютюновій, спиртовій галузях і на ринку мінеральних добрив. Там також почали шукати шляхи вирішення проблеми зі згортанням виробництва тютюнового бізнесу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив глава відомства Тимофій Милованов.

За словами міністра, останнє дослідження конкуренції в Україні, датоване 2016 роком. Згідно з ним на ринки зі сприятливою для конкуренції структурою припадало 43,4% загального обсягу продажу товарів (товарів, робіт та послуг) і майже так само - 43% - на ринки із несприятливою для конкуренції структурою.

Як вжиті заходи для підвищення конкуренції у спиртовій галузі Милованов навів зміну керівництва ДП "Укрспирт", а також поданий президентом законопроект про демонополізацію галузі.

"У тютюновій галузі створено робочу групу з бізнесом та урядом із вирішення проблем галузі. Вчора президент Зеленський провів зустріч із бізнесом. Домовились, що тютюнові компанії відновлюють виробництво, а уряд і галузь готують меморандум, який вирішує питання детінізації, боротьби з контрафактом, а також демонополізації та створення рівних правил гри", - зазначив Тимофій Милованов.

За його словами, в агропромисловому комплексі відбуваються найбільші зміни.

"Триває та поліпшується система фінансової підтримки агросектора з фокусом на маленькі фермерські господарства. Буде детінізовано ринок землі. За допомогою сателітів почнемо контролювати використання держземлі, боротися із самозахопленням і несплатою податків", - написав міністр.

Проблема дня. Через низьку конкуренцію в економіці, українці переплачують за товари та послуги. А малий бізнес не може...

Опубліковано Тимофеєм Миловановим Четвер, 7 листопада 2019 р.

Нагадаємо, на тлі заяв тютюнових компаній про згортання бізнесу через можливі зміни в законодавстві президент України Володимир Зеленський зустрівся з топменеджерами цих підприємств. Сторони обговорили ситуацію на ринку, зокрема, інформацію щодо можливого перенесення центральних офісів компаній та зупинки роботи деяких тютюнових виробників.

Невдоволення у тютюнових фабрик викликав законопроєкт №1049. Згідно з поправкою нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського, компанії-виробники повинні будуть продавати сигарети оптовим компаніям за ціною, що не перевищує 80% від максимальної роздрібної ціни. У British American Tobacco зазначили, що ці поправки роблять тютюнове виробництво в Україні нерентабельним.

Виробники тютюнових виробів оскаржуватимуть штраф на 6,5 мільярдів гривень

Виробники тютюнових виробів оскаржуватимуть штраф на 6,5 мільярдів гривень

Повʼязані теми:

Наступна публікація