Жителі Дніпропетровщини виграли суд у газовиків через встановлення загальнобудинкових лічильників

Жителі Дніпропетровщини виграли суд у газовиків через встановлення загальнобудинкових лічильників

Постачальника послуг зобов’язали встановити індивідуальні вимірювальні прилади.

Жителі містечка Зеленодольськ на Дніпропетровщині виграли судовий позов проти обласної газової компанії. Люди оскаржили рахунки, котрі почали надходити після встановлення загальнобудинкових лічильників, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Як пенсіонер може оплатити 21 куб? Як він може його витратити", - дивується мешканка Зеленодольська Людмила Гуріна. Вона каже, що її платежі зросли вдесятеро, і це стало шоком для жінки, котра живе на 1.5-тисячну пенсію. Причиною став лічильник, показання котрого розподіляються між усіма квартирами, і якщо одна людина економить, а її сусіди куховарять безперестанку та гріються – сплачують усі порівну. Якщо ж хтось  має індивідуальний квартирний лічильник, його показники віднімаються од загального – і тоді те, що залишилося, так само ділиться на всіх інших.

Дорогий газ: жителі Зеленодольська виграли судовий позов проти газової компанії

Дорогий газ: жителі Зеленодольська виграли судовий позов проти газової компанії

Людмила Гуріна твердить, що її сусіди з власним лічильником усією родиною споживають набагато менше, від неї – 6 кубів проти нарахованих на неї 16. По допомогу жителі звернулися до місцевих депутатів та активістів. "Пішла ланцюгова реакція з усього міста та вийшло понад 5 тисяч звернень місцевих жителів", - розповів депутат міськради Дмитро Невеселий. У перемогу над монополістом мало хто вірив, однак справу підготували юридичино і таки передали до суду. Після річної тяганини компанія таки програла суд – газовиків зобов’язали встановити індивідуальні лічильники.

У "Дніпропетровськгазі" запевняють, що все робили відповідно до законодавства, бо до 1 січня 2018 року мали поставити всіх на облік, тож прагнули знайти дешевше і швидше рішення цієї проблеми. "В законі не прописано оснащення загальнобудинковими чи індивідуальними. Для того, щоб встигнути, національна комісія вирішила, що доцільніше встановлювати саме загальнобудинкові", - пояснила речник компанії Євгенія Лапко. Газопостачальник після програшу вирішив подати апеляцію.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація