Жити по-новому будемо через 3-5 років: Гройсман анонсував економічний прорив

Жити по-новому будемо через 3-5 років: Гройсман анонсував економічний прорив

Фото: УНІАН

До кінця тижня Кабмін створить Офіс супроводження інвестицій.

Через три-п'ять років економіка України покаже значне зростання в разі ефективного використання всіх можливостей країни. Серед пріоритетів – реформа галузі оборони, впровадження провідних наукових розробок, розвиток галузі переробки і виробництво продукту з великою доданою вартістю.

Про це сьогодні, 6 жовтня, під час виступу на Міжнародному економічному форумі в Києві сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає УНІАН.

"Можливості України – найкращі в Європі, а можливо і в світі. Я впевнений, що через три-п'ять років ми будемо успішною країною", – зазначив глава уряду.

Інструментами використання можливостей країни стануть Офіс супроводження інвестицій та Національний комітет відродження промисловості, які створює Кабмін. Ці структури, за словами Гройсмана, дозволять бізнесу не тільки вести прямий діалог із владою, оцінювати прогнозованість державних рішень, а також відчувати захист держави і цілком використовувати свої можливості. Створити Офіс супроводження інвестицій прем'єр пообіцяв до кінця цього тижня.

Нагадаємо, уряд прогнозує зростання економіки України за підсумками 2016 року на рівні 1%, а в 2017 році – на рівні 3%. Надалі щорічне зростання очікується на рівні не менше як 4% ВВП. Разом з тим, за оцінками експертів, Україна при належному обсягу інвестицій і зростанні промислового виробництва може демонструвати більш значне зростання – на рівні 6-7% на рік.

Повʼязані теми:

Наступна публікація