Журналісти "Грошей" показали, як змусити чиновників полегшити життя українців

Журналісти "Грошей" показали, як змусити чиновників полегшити життя українців

Журналісти змусили чиновників активізуватися / Фото: ТСН.ua

Держслужбовців змусили зайнятися проблемою селян.

На Кіровоградщині чиновники відмовляються ремонтувати кладку, яка сполучає село з оточуючим світом.

Про це йдеться у сюжеті програми "Гроші".

Село Велика Северинка розташоване за кілька кілометрів від Кіровограду. Населений пункт пов'язаний із зовнішнім світом напівзатопленою дорогою та трухлявою кладкою через річку.

Понад 20 років селяни переходили річку дерев'яною кладкою, якою до магазину та зупинки можна дістатися за 10 хвилин. Поки у селі була ферма, "місток" ремонтували. Проте сьогодні ніхто не цікавиться проблемами місцевих мешканців.

"Як вибори – то обіцяють багато", - жаліється селянка.

Місцеві чиновники відмахуються від проблеми. Сільський голова заявляє, що кладка на балансі села не стоїть, а голова району взагалі називає проблему села – вигадкою "провокаторів".

Лише після приїзду журналістів із камерами, заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації проявив активне зацікавлення проблемою.

За його словами, біля кладки з'являться таблички, що попереджають про небезпеку, а облрада виділить гроші на об'їзну дорогу.

Команда "згори" від облдержадміністрації змусила сільську раду проявити більше зацікавленості у проблемі: до села відправили головного спеціаліста з архітектури, а голова сільради особисто навідався до кладки. 

"От скільки нам облрада виділить - усі кошти ляжуть сюди", - заявляє голова, маючи на увазі будівництво об'їзної дороги.

Проте селяни скептично реагують на обіцянки, не сподіваючись на зміни.

"А що їм казать - вони все одно нічого не роблять", - пояснюють місцеві мешканці.

На Кіровоградщині чиновники відмовляються ремонтувати життєво необхідний місток

На Кіровоградщині чиновники відмовляються ремонтувати життєво необхідний місток

Нагадаємо, що Чернігівського мера притягнуть до суду через службову недбалість. Мера звинувачують у службовій недбалості під час перерахування бюджетних коштів на закупівлю житла за державною програмою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація