Зима близько: хто ризикує залишитися без опалення під час морозів

Зима близько: хто ризикує залишитися без опалення під час морозів

Фото: УНІАН

На сьогодні по всій території України підключено трохи більше 40% будинків.

15 жовтня в Україні стартував опалювальний сезон. Школи, дитсадки, лікарні повинні бути із теплом, якщо у таких приміщеннях температура знизиться до 16 градусів. У багатоквартирних будинках теплими батареї стануть, якщо температура надворі знизиться до 8 градусів і протримається протягом трьох діб.

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, холодні батареї  - у 56% квартир в Україні, а деяким власникам житла доведеться пережити холод із ледь теплими батареями, йдеться в сюжеті Сніданку з 1+1.

На сьогодні у всій території України підключено трохи більше 40% будинків. Решта залишається із холодними батареями, теплі батареї в таких домівках – це лише питання часу. За даними Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, в підземних сховищах запасів вугілля та газу достатньо. Тому теплом рано чи пізно забезпечать усіх, хто цього потребує. А от незалежні експерти попереджають, що навіть за таких умов, тепло отримають не усі.  

Пережити зиму із ледь теплими батареями мають шанси  жителі окремих регіонів, які мають борги за теплопостачання. А вони, в Україні, рекордні. Саме тому,  поставки газу і вугілля для теплопостачання можуть бути із перебоями, зауважують фахівці.

Якщо ви платите регулярно за тепло, у вас немає боргів, але ваші батареї холодні – зверніться за поясненням до тих організацій, які відповідають за подавання тепла до вашого будинка.  Гаяти час неварто, кажуть експерти, бо сам процес підключення  може бути довготривалим.

Раніше повідомлялося, що бойовики напередодні зимового сезону блокують відновлення критичних об’єктів цивільної інфраструктури на Донбасі: люди можуть залишитися без газу та води.

Повʼязані теми:

Наступна публікація