"Зимові" субсидії призначили 6,6 мільйона сімей

"Зимові" субсидії призначили 6,6 мільйона сімей

Фото: УНІАН

Повні розміри нарахованих субсидій будуть вказані в платіжках за листопад.

Під час опалювального сезону 2017-2018 років субсидії отримуватимуть 6,6 млн українських сімей. Із них 5,8 млн – житлові субсидії, 800 тис. - субсидії на тверде паливо.

Такі цифри наводить Міністерство соціальної політики.

Про розміри субсидій повідомлять у платіжках за жовтень, які надійдуть у листопаді. Щоправда, суми допомог там будуть неповні, бо опалювальний сезон стартував у середині місяця. А ось у платіжках за листопад вкажуть уже повні суми допомоги.

Нагадаємо, розміри субсидій розраховували, враховучи доходи отримувачів допомоги за перше півріччя 2017 року. "Літні" субсидії автоматично розрахують у травні наступного року, враховуючи доходи за друге півріччя 2017-го.

"Тим сім’ям, які не встигли оформити житлову субсидію до початку опалювального сезону, уряд компенсує жовтневі витрати на комунальні послуги. Буде також компенсовано витрати на комунальні послуги за листопад у разі звернення за допомогою у грудні – протягом двох місяців від дати початку опалювального періоду", - зазначили у Мінсоцполітики.

У відомстві також пояснили про призначення субсидій новим пенсіонерам.

"Громадяни, які стали пенсіонерами, наприклад у вересні цього року, або пенсіонери, які припинили працювати, скажімо у жовтні цього року, і не мають інших доходів, ніж пенсія, мають змогу оформити субсидію, виходячи лише з одного доходу – пенсії. Для цього необхідно з декларацією про доходи звернутися в управління соціального захисту населення і допомогу перерахують", - радять у міністерстві.

Як вплине підвищення пенсій від 1 жовтня на призначення субсидій, читайте на ТСН.ua за цим посиланням.

Як відбуватиметься монетизація субсидій

Як відбуватиметься монетизація субсидій

Як відбувається субсидування у Франції

Як відбувається субсидування у Франції

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація