ЗМІ назвали прізвище затриманого Європолом українця, який купив замок у Франції

ЗМІ назвали прізвище затриманого Європолом українця, який купив замок у Франції

Фото: УНІАН

Українець підробив документи про свою смерть і жив за кордоном на широку ногу.

Затриманий у Франції підозрюваний у серії оборудок та відмиванні грошей українець виявився одеситом, який фігурував у справі про розкрадання коштів Одеського припортового заводу.

Про це з посиланням на власне джерело у МВС пише LIGA.net.

"Затримано колишнього одесита на прізвище Малиновський. На держслужбі не перебував, держпосади не обіймав", - розповіли у відомстві.

За даними джерела, затриманий є причетним до розкрадання 12 млн євро у російської фірми під час спроби приватизації Одеського припортового заводу, а посередником у цій угоді був один із депутатів Верховної Ради.

"Гроші Малиновський отримав від його помічниці", - додали в МВС.

Як зазначається, після проведення оборудки "Малиновський" разом із родиною виїхав за кордон, де купив замок, який раніше належав першому президенту Франції Саді Карно.

Зауважимо, на сайті Міністерства внутрішніх справ в розділі "Особи, які переховуються від органів влади", є Дмитро Малиновський, який зник у серпні 2014 року. Втікача звинувачують у підробленні документів та шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, 5 жовтня французька жандармерія за активного сприяння Європолу заарештувала у Бургундії поблизу Діжона високопоставленого українця, який уник правосуддя і втік із України, підробивши документи про свою смерть. Затриманого підозрюють у серії оборудок та відмиванні грошей. У підозрюваного виявили майна на 4,6 млн євро, включно із замком, вінтажним Роллс-Ройсом Фантом та трьома мистецькими роботами Сальвадора Далі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація