ЗМІ викрили ймовірну фірму Кононенка і Порошенка в торгівлі з "Газпромом"

ЗМІ викрили ймовірну фірму Кононенка і Порошенка в торгівлі з "Газпромом"

Ігор Клононенко / Фото: УНІАН

Проте нардеп назвав цю інформацію дискредитацією.

Офшорна компанія Intraco Management Ltd (Британські Віргінські острови), яку британське видання The Guardian пов'язує з президентом Петром Порошенком і депутатом від БПП Ігорем Кононенком, займається торговими операціями з продуктами, а також паливом виробництва Московського НПЗ (належить "Газпрому").

Про це свідчать митні дані, які є в розпорядженні українського інформагентства ЛІГА.net.

Згідно з інформацією ЗМІ, у травні минулого року на адресу Intraco Management Ltd було поставлено ТОВ ДО&ДО Київ (Бориспіль) 50 порцій холодного харчування.

ТОВ ДО&ДО Київ з 2014 року займається постачанням їжі авіакомпаніям в аеропорту Бориспіль і є афілійованою компанією з холдингом Do&Co австрійського бізнесмена Аттіли Догудана. У реєстрі юросіб  власниками ДО&ДО Київ крім Догудана вказаний директор цієї фірми Валерій Горбатюк.

Раніше ЗМІ згадували Intraco Management Ltd як компанію, яка оплачувала обслуговування літака, на якому літає Петро Порошенко, стверджує агентство.

Згідно з його матеріалами, крім операцій з продуктами, згідно з митними даними, Intraco Management Ltd також значиться як одержувач гасу для авіасуден. Зокрема, у жовтні 2014 року офшор купив 500 тонн авіапалива у російської дочірньої компанії російського "Газпрому" - Газпромнафта-АЕРО Шереметьєво.

У статті The Guardian йдетьсяпро те, що Intraco була заснована в 2002 році, а її кіпрський агент Джеффрі Маджистрейт пов'язаний з Порошенком.

Фото: Ліга.net

Своєю чергою британська газета пише, що Кононенко заперечував, що він був фактичним власником або директором Intraco, і сказав, що він був жертвою "замовної історії", створеної для його дискредитації.

Нагадаємо, із компанії Mossack Fonseca "витекли" документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру із дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Зараз з 20 причетних українців опубліковані матеріали про трьох - президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і підприємця Мохаммеда Захуре - британського бізнесмена пакистанського походження, який живе і веде бізнес в Україні.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація