Золотовалютні резерви Нацбанку досягли чотирирічного максимуму

Золотовалютні резерви Нацбанку досягли чотирирічного максимуму

Фото: Reuters

Міжнародні резерви України рекордно зросли до рівня 2013 року.

Золотовалютні резерви України досягли рекордних показників за перше півріччя 2017 року.

Про це повідомила прес-служба Національного банку.

"Міжнародні резерви України на 01 липня 2017 року становили 17 970.0 млн дол. США (в еквіваленті) за попередніми даними. Станом на 01 липня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і Національного банку", - йдеться у повідомленні.

Як уточнив регулятор, таким чином, від початку року вони збільшилися на 16%, а за підсумками червня зростання становило 2%.

За даними Нацбанку, завдяки сприятливій ситуації на зовнішніх ринках є можливість купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не створюючи при цьому перешкод для зміцнення гривні.

"Під час інтервенцій минулого місяця Національний банк купив 301.6 млн дол. США (з них 101.0 млн дол. США - за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу", - уточнили у НБУ, додавши, що обсяг проданої за інтервенціями валюти становив 1,4 млн доларів.

Окремо зазначається, що жодного аукціону з продажу валюти у червні не проводилось, продаж валюти здійснювався шляхом інтервенцій за єдиним курсом для підтримки функціонування міжбанківського валютного ринку, тимчасово дезорганізованого через нещодавні кібератаки.

"Таким чином, обсяг чистої купівлі валюти Національним банком у минулому місяці становив 300.2 млн дол. США. В той же час, кошти з резервів використовувалися для здійснення платежів Уряду з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті у сумі 5,8 млн дол. США", - резюмував регулятор.

Зазначимо, що найбільше золотовалютних резервів за останні роки Україна мала на 31 грудня 2013 року - 20415,71 млн доларів.

Нагадаємо, за прогнозами Нацбанку, золотовалютні резерви до кінця 2017 року повинні зрости до 21,1 млрд доларів, а до кінця 2018-го – до 26,2 млрд доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація