60 років у вигнанні: як склалася доля лідера буддистів Далай-лами. Інфографіка

60 років у вигнанні: як склалася доля лідера буддистів Далай-лами. Інфографіка

Фото: Associated Press

Далай-лама перебуває у вигнанні вже 60 років.

У середу, 10 квітня, стало відомо, що в Індії шпиталізували духовного лідера буддистів Далай-ламу XIV з легеневою інфекцією.

83-річний Далай-лама останні роки нерідко зтикається з проблемами із здоров'ям - 2016 року він проходив медичне обстеження у США. Втім, за словами особистого секретаря Далай-лами Тензіна Таклха, стан його здоров'я стабільний, від перебуватиме у лікарні 2-3 дні.

Далай-лама є очільником Тибету, він перебуває у вигнанні вже 60 років. Після вторгнення Китаю у Тибет 1951 року і невдалого повстання 1959 року він втік до Індії. Далай-лама є вкрай популярним спікером в усьому світі, проте від 2016 року він скоротив свої зобов'язання і припинив зустрічатися із світовими лідерами. Велика кількість урядів побоюється запрошувати до себе Далай-ламу через гнів Китаю. Про те, як склалася непроста доля лідера буддистів дивіться в інфографіці.

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, 2015 року Далай-лама закликав вести діалог з терористичною організацією "Ісламська держава". "Кожна людина має свою власну релігію і свою правду, але в суспільстві повинно бути багато релігій і багато істини", - вважає Далай-лама. Він підкреслив, що іслам - релігія миролюбна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація