Христина Соловій: "Образи в кліпах – це моя світла сторона"

Христина Соловій: "Образи в кліпах – це моя світла сторона"

Фото: Вікторія Квітка

Напередодні сольного концерту Христини 20 листопада у Жовтневому палаці Lady.ТСН.ua запитала у співачки про пісні, моду, красу та чоловіків.

Дівчина зі Львівщини із чарівної краси голосом – "принцеса лемків" Христина Соловій за короткий час завоювала серця сотень тисяч прихильників зі всієї України. Напередодні сольного концерту Христини 20 листопада у Жовтневому палаці Lady.ТСН.ua запитала у співачки про пісні, моду, красу та чоловіків.

Про дитинство, перший виступ та лемківські пісні

Я народилася в родині музикантів, тому складно сказати, хто саме прищепив любов до пісні. Пісня була зі мною, відколи пам'ятаю себе. Але не як культурна обгортка, а на рівні генетичного коду. Найбільш ранні спогади пов'язані із бабусею. Вона співала мені старовинні галицькі пісні, а я слухала і одразу запам'ятовувала, потім співали разом.

У ранньому дитинстві я справді уявляла  себе співачкою. Потім, коли навчалася в гімназії, хотіла стати психоаналітиком. Але на той час для цієї освіти треба було складати ЗНО з хімії та біології, тому я передумала. І вирішила присвятити себе літературі. (прим. ред. – Христина за фахом літератор).

Фото: Вікторія Квітка

Перших виступів було багато. І майже усі їх пам‘ятаю. Найбільш серйозним і несподіваним був сольний виступ у Львівській філармонії. Я була першокурсницею і нещодавно стала хористкою ансамблю "Лемковина". Концерт був присвячений 40-річчю колективу. Я запросила маму. Вона була дуже здивована і горда за мене.

Лемківські пісні для мене – це поклик предків. Маю лемківське походження. Але історично так склалось, що довгий час це замовчувалось. Допоки я не почула пісню "Под облачком". Тоді мій світ перевернувся. Я дуже швидко подорослішала і зрозуміла, чим хочу займатися в житті.

Про кумирів, улюблену музику та натхнення

Кумирів у мене немає. Часто трапляється, що естетика образу артиста збігається з його меседжем. В музиці такою для мене є Florence. Дуже подобається Mylene Farmer, Tori Amos, Kate Bush. Часто надихаюсь образами Бріжіт Бардо. Серед українських артистів завжди захоплювалась молодою Софією Ротару, навіть зараз її ранні відео виглядають шармово та вражають.

Музику слухаю дуже різну. Останнім часом подобаються Glass Animals, Ibeyi. Музика дуже впливає на настрій, особливо вранці. Дуже ціную моменти, коли музика знаходить мене вчасно. Вдома у мене часто звучить Моцарт, Бах, Шуберт, Дебюссі. Дуже люблю саундтреки. Бувають дні, які я присвячую хоровій музиці і повністю розчиняюся в ній. Це щось особисте для мене. Такі твори слухаю наодинці.

Фото: Вікторія Квітка

Найбільше надихають люди. Мої пісні здебільшого драматичні, тому часто свої особисті драми відображаю у піснях. Але не завжди потрібен особисто пережитий досвід, аби написати її. 

Інколи так сильно вражає книжка, або фільм, що це виливається у пісню.

Про книжки та кіно

Улюблені книги – Елізабет Ґілберт "Природа усіх речей", Айн Ренд "Атлант розправив плечі". Зараз читаю Германа Гессе "Гра в бісер".

З переглянутого за останній час найбільше вразив фільм "Листування" Джузеппе Торнаторе. Один із моїх улюблених режисерів – Ларс фон Трієр. Подобаються майже всі його фільми. Нещодавно переглянула від початку до кінця "Твін Пікс" Девіда Лінча, дуже надихнулась естетикою серіалу. Це неймовірно, що він приїздить до Києва саме зараз. Обожнюю, коли такі речі стаються вчасно.

Про харчування, спорт та красу

Стежу за своїм раціоном. Дуже хочу, нарешті, знайти для себе вид фізичної активності, який мені буде цікавим. Можливо, змагальні види спорту, наприклад, теніс. Бо з досвіду – просто ходити до спортзали видається мені нудним заняттям. 

Особливих ритуалів з догляду в мене поки немає. Вранці і ввечері наношу зволожувальний крем для обличчя. Раз на тиждень роблю маску для волосся. Оце й усе.

Фото: Вікторія Квітка

Про образи і про зміни

В житті я дуже імпульсивна. Дуже залежу від настрою. Образи в кліпах – моя світлна сторона, але, як і у кожної жінки – є і темна.

Мені більше хочеться не змінити щось у собі, а навчитись ще чогось. Довгий час не любила своє ім’я, але так і не наважилась змінити його на сценічне. Найчастіше я приймаю себе такою якою я є, а зміни відбуваються щодня.

Про мереживо, підбори та вінтажні кулони

У повсякденному житті я ходжу переважно в сукнях. Дуже люблю мереживо, його багато в моєму гардеробі. Є кілька пар шортів з високою талією, які дуже люблю. Стосовно взуття – я рано почала носити високі підбори, і дотепер некомфортно почуваюся на низьких. 

Дуже не люблю спортивний одяг, кросівки. Ніколи не одягла б сукню поверх футболки. Взагалі сучасні тренди в одязі мене дивують і лякають. Скільки себе пам'ятаю – ніколи не зважала на них. Одяг для мене як камертон настрою на весь день, можу декілька разів переодягатись в останній момент, через це часто запізнююсь.

Мені подобаються вінтажні кулони і персні зі срібла. У мене їх мало і я не часто змінюю їх. Маю декілька улюблених, які майже не знімаю. Взагалі байдужа до біжутерії. Але маю пристрасть до парфумів. Це важливий акорд завершення образу.

Фото: Вікторія Квітка

Про чоловіків

Мені подобаються чоловіки-інтелектуали з сильним внутрішнім стержнем, харизмою, почуттям гумору та мудрістю. Про це можна довго говорити (усміхається – прим. ред.).

Повʼязані теми:

Наступна публікація