“Картата ковдрочка” мені не знадобиться

“Картата ковдрочка” мені не знадобиться

“Картата ковдрочка” мені не знадобиться

Фото: Школа права Українського католицького університету

Сергій Верланов розповів, як ставиться до ініціатив команди Зеленського та якими будуть його перші кроки на посаді.

Кабмін розділив Державну фіскальну службу та утворив два окремі органи – податкову та митну служби. Конкурс на очільника митниці виграв заступник міністра економіки Максим Нефьодов, але конкурс заблокували у судах. Його колезі по податковій – заступнику міністра фінансів Сергію Верланову - пощастило більше: конкурс теж заблокували в суді, але потім – розблокували. Сьогодні Кабмін призначив його головою Державної податкової служби. Верланов – професійний адвокат, який спеціалізується якраз на оподаткуванні, працював в компанії “великої четвірки” – PwC. Згодом став партнером в юрфірмі “Саєнко Харенко”. З цієї юрфірми вийшли також голова ЦВК Тетяна Сліпачук та заступниця міністра економіки Наталія Микольська. Верланов працював заступником міністра фінансів лише 10 місяців. Про свої плани на новій посаді Верланов розповів ТСН.

- Про призначення вас головою податкової,  я чула ще до початку конкурсу. Вас вихваляв Президент, дуже добре про вас відгукувався. Кілька депутатів передрікали ваше призначення. Як сталося так, що ви готували конкурс і самі ж його виграли?

- Конкурс готувала міжвідомча робоча група, яка була створена постановою Кабміну, туди входило 50 депутатів. Те, що ми плануємо розділяти Державну фіскальну службу на Податкову та Митну, було відомо ще в грудні. Після того, як ми, а це було достатньо складно, погодили з МВФ.  Стосовно мого конфлікту інтересів, то я реалізував своє право на участь у конкурсі, конституційне право на те, щоби бути державним службовцем. Конкурс був абсолютно прозорим, за новим законом, Мінфін взагалі не брав у ньому участь. Це не конкурс Насірова – тоді його проводив Мінфін, а тут Мінфін його не проводив.

-  Чому я про це знала ще до конкурсу, що ви – пан Сергій Верланов – очолите податкову?

- Ви можете грати в в азартні ігри, в тоталізатор. Я ухвалив рішення йти на конкурс, до речі, в процесі, коли почали надходити документи. Ані представники великого консалтингу, ані адвокати – ніхто не подав документи.

- Бо знали, що виграєте ви.

- Це неправильна стратегія. Я подав документи 4 числа, а 5 числа був дедлайн. Я не подав документи в перший день, а були ті, що подали, і казали, що виграють конкурс.

ТСН поспілкувалась з новим очільником податкової служби

ТСН поспілкувалась з новим очільником податкової служби

- Як ви можете прокоментувати кримінальну долю ваших попередників – Мирослава Продана, Романа Насірова.

- Це, звичайно, дуже ризикована посада. Я вважаю, що тут одна політика – нульове терпіння до корупції. І робити правильні речі, які визначені законом, інклюзивно, не поспішати, розказувати про них людям. Контракт на 5 років, і я буду щасливий закінчити цей контракт, буду чекати на це щодня. Це біг на довгу дистанцію, це не спринт. І тому дуже було б добре, якби за 5 років дискурс помінявся і ми говорили б не про "хлібне місце", а про відповідальну посаду, достатньо складну, яка є випробуванням для людей, які вирішили піти на неї.

- Чи будете ви співпрацювати з командою Зеленського? І якщо ваш контракт на 5 років, а прийде новий Кабмін, він зможе вас змістити?

- Мій статус, як і статус будь-якого службовця категорії "А", регулюється законом про держслужбу. Там є конкретні підстави для мого звільнення. Стосовно роботи із командою Зеленського, як голова податкової служби, працюватиму  з Президентом України Володимиром Олександровичем Зеленським. Це природний процес.

- З'явились публікації про те, що ви і деякі депутати від БПП вже виходите на контакт з командою Зеленського, зокрема, з якоюсь особою, яка там нібито опікується питаннями фіскальної політики – Іллею Павлюком. Чи знаєте ви таку особу?

-  Вперше чую. Можливо, це мій недолік, але я про цього пана раніше не чув.

- Ініціативи нового президента Зеленського. Як вони вам? Як вам податкова амністія капіталу?

- Це питання обговорювалось останні декілька місяців із технічною місією МВФ. Я брав участь у цих консультаціях. Перш за все, не можуть бути амністовані так звані "брудні гроші" – тероризм.

- У нас є такі?

- У нас є Фінмоніториг, який це відстежує. Але коли амністують, вони з'являються. Коли просто не сплачені податки – ми можемо про це розмовляти. Коли ж амністуються злочинні кошти – торгівля наркотиками, людьми, зброєю – на це амністія не розповсюджується. Друге завдання, про яке треба буде поговорити – це ставка. В нас податкова амністія імплікується як понижена ставка – 5-10%, не 18%. І наводиться багато аргументів. Але є інший бік медалі – порядний бізнес, який весь цей час платив повну ставку. Чи це є справедливо? Відповідь, напевно, ні. Чи це доцільно робити? Про це будемо дискутувати. На моє переконання, власне, стовідсотковою ознакою амністії може стати податковий компроміс, що 2015 року запроваджений. Була навіть введена спеціальна частина, і я брав участь у її розробці, до статті 212 ККУ, ч.5 – цим формулюванням можна буде скористатися і під час податкової амністії, це непритягнення до кримінальної відповідальності. Тобто такі діяння не є кримінально-караними. Мені здається, починати треба звідти. І потім узгоджувати з нашими міжнародними партнерами, бо амністія не визнана в світі. Чи зможуть люди використати ці кошти і чи буде податкова амністія узгоджена з нашими міжнародними партнерами – це питання відкрите.

- Тобто МВФ проти?

- Ні, він не проти. Є чіткі параметри – це ставка, злочинні кошти, звільнення від відповідальності і принцип рівності платників податків, які сплачували їх повною мірою.

- Які фінансово-промислові групи можуть бути найбільш зацікавлені в амністії капіталу?

- Я думаю, що у ФПГ якраз все гаразд. Вони працюють довго, їм потрібен капітал, і без капіталу  вони не можуть робити бізнес, тому в них кошти в системі. В цьому може бути зацікавлений бізнес на єдиній системі оподаткування. Історично він за ці роки структурований не як цілісний бізнес, а як ФОПи та юрособи на єдиній системі, спрощенці тощо. Він не консолідований, в ньому є якісь кошти, частина готівкових, оцей весь конгломерат цього бізнесу, який не є маленьким, але він не є консолідованим. Оці групи можуть бути зацікавлені. Є достатньо великі бізнеси, які так працюють.

- Друга ініціатива Зеленського – податок на виведений капітал. Що скажете?

- Податок на виведений капітал – це модифікація податку на прибуток. Модифікація цього податку, яка має на меті певні цілі – стимулювання реінвестицій та споживання. В нас є проблема відсутності дешевого кредитного ресурсу, у нас бізнес живе на свої. Ідея ПНВК полягає в тому, щоб всі свої вкладати без оподаткування – це хороша ідея. Але в цьому податку, і ми це бачимо в математичних моделях і існуючих кейсах Грузії та Естонії, його частка у дохідній частині є меншою ніж у податку на прибуток. Нам потрібно знижувати податковий тиск на бізнес, але яким чином ми замістимо різницю – чи ми зменшимо видатки, чи ми збільшимо інші податки, це треба обговорювати і прораховувати. Наприклад в Грузії одночасно з ПНВК збільшили акцизи на 50%. Але, знову ж таки, у грузинів це не компенсувало різницю, оскільки акцизи така річ, де є крива споживання.  

- Ви можете назвати конкретні кроки на посаді?

- Перш за все, ми переглянемо ризикоорієнтовану систему перевірок. І, по-друге, ми почнемо випускати конкретні вказівники – це узагальнення контрольно-перевіркової та адміністративної практики, щоб у бізнеса було розуміння, що можна робити, а що не можна. На моє глибоке переконання, це ніхто ніколи не робив, з цього спеціально робилась таємниця. Це зрозуміло: ситуація невизначеності краща для певних зацікавлених осіб, ніж  ситуація визначеності. І після цього ми будемо аналізувати та балансувати інтереси дохідної частини бюджету і контрольно-перевіркової роботи.

- Нові податки будете вводити?

- Ми не можемо вводити нові податки.

- Ініціювати можете.

- Я вважаю, на сьогодні податкова система достатньо розвинута для нашої економіки. Я би краще працював на покращене адміністрування, обмін інформацією, більше використання тих здобутків, які дала нам шестирічна практика трансфертного ціноутворення. Бізнес витрачає шалені кошти і зусилля на складення цієї звітності, для того, щоб її результати не використовувались ДФС. Їх треба використовувати для того, щоби перевіряти ці транзакції. Ми це теж будемо робити.

- Податкові відтермінування, через які постраждав ваш колега Роман Насіров, практикуватимуться у вас?

- Зараз вони не практикуються, оскільки після цього випадку в Податковий кодекс були внесені зміни. Їхня видача була значно обмежена за матеріальністю, тобто сумою тільки на рівні кількох мільйонів гривень і тільки протягом одного року може бути видана розстрочка на рівні голови. Це ніщо. Думаю, практично цим ніхто не користується. Воно нічого не дає. Це не матеріальна для великого бізнесу річ, а малий бізнес у нас, як правило, чесний і сплачує всі податки вчасно. Більші суми можуть бути видані за погодженням з Мінфіном.

- А видаються зараз?

- Не видаються. Оскільки ми розробляємо методологію і звернулися до міжнародного досвіду. Це такий мікс державної підтримки, але, з точки зору практики Євросоюзу, на це потрібен дозвіл Антимонопольного комітету. Тому що ми ставимо в нерівне становище гравців. Тому на сьогоднішній день цей інструмент не використовується, і я не планую його використовувати.

- Чому ви обмежили посилки до 100 євро?

- Від 1 січня повинна була бути введена автоматична система обліку посилок, якої існувало. І це не питання окремо ДФС, митниці, Укрпошти чи інших платників. Ми фактично прийшли назустріч бізнесу і громадянам, і сказали: "Ок, давайте підемо європейським шляхом". В Європі цей поріг складає нині 22 євро, а зараз обговорюють можливість взагалі звести його до нуля. AliExpress знищує пласти мікробізнесу в Європі. Магнітики, врешті решт, вже ніхто не робить. За 22 євро можна багато чого купити, навіть електроніка є за 22 євро. Наша логіка була – ми порахували кількість посилок, яка йде у вартості від 100 до 150 євро, і це 4% від всіх посилок. Це була можливість відтермінувати електронний облік посилок до 2021  року, тому що великі провайдери не були готові до цього, зокрема Укрпошта. В розрахунку в цьому році для державного бюджету буде в плюс від 350 до 500 мільйонів гривень. Мільярд наступного року.

В Україні збільшиться податок на міжнародні посилки

В Україні збільшиться податок на міжнародні посилки

- Ми йдемо в ресторани, там офіціанти – ФОПи. Йдемо в супермаркети – там касири ФОПи. Будете боротися з ними?

- Це зловживання єдиною системою. Зроблю крок назад. Є концепція в теорії права – зловживання правом, коли формально дух закону порушується. Будь-яка спрощенка тимчасова та вводиться для якихось цілей. В 1999 році її ввели для малого бізнесу. Деякі структури, схеми використання ФОПів протирічать закону і крапку тут поставить Адміністративний суд, коли буде перевірка підприємства.

- Ви ж починали з того, що перевірок не буде.

- Я починав з того, що ми змінимо ризикоорієнтовану систему, і перевірки будуть там, де вони потрібні. На сьогоднішній день, мовою цифр, від 2017 року, з моменту фактично початку судової реформи, у касаційному адмінсуді було розглянуто приблизно 20 тисяч справ. З них 90% – податкові справи. З цих податкових справ касаційних скарг, поданих податковою, більше 77%. Тобто попередньо податкова програла у більшості справ. Навіщо проводити стільки перевірок, щоб все це програти в суді? От на це запитання коли ми дамо відповідь, а ми з нього почнемо свою роботу, прийдемо до розуміння, кого ми маємо перевіряти. Перевіряти потрібно великі, ризиковані, системні речі, для того, щоб показати, що на нашу думку і відповідно до чинного законодавства це є незаконно. А потім показати бізнесу: шановні, так використовувати ФОПів чи інститути спільного фінансування, чи займатися атиповим експортом без сплати ПДВ, не потрібно.

- Тобто замість податкової міліції у нас буде податкова юридична служба, яка засудить всі ресторани?

Я думаю, замість податкової міліції у нас буде правозастосовний орган – Державна податкова служба, яка буде керуватись принципом верховенства права. І всі рішення вона буде ухвалювати прозоро. Я великий прихильник, щоб судові податкові справи висвітлювати в ЗМІ, показувати роботу адвокатів податкової, адвокатів бізнесу.

- Після призначення ви маєте 30% штату перевести в нову службу.

- Як мінімум.

- Кого ви з собою заберете?

- Відповідно до розпорядження КМУ, реформа ДФС відбувається шляхом поділу. Усі без винятку працівники ДФС переводяться в нові служби.

- А як ви ставитесь до заступника голови ДФС Сергія Білана, в.о. заступника голови ДФС Євгена Бамбізова (працював ще за часів Януковича), очільниці Київської податкової – Демченко, яка підлягає люстрації?

- Це працівники ДФС, які виконують на сьогоднішній день свої обов'язки. Я їх не оцінював. Коли я стану їхнім босом, ми сформуємо ключові показники діяльності, оцінимо їх і будемо ухвалювати рішення.

Прокурори та поліція завершили розслідування справи податківців часів Януковича

Прокурори та поліція завершили розслідування справи податківців часів Януковича

- У мене складається враження, що навколо фіскальної служби є певна категорія осіб з блоку БПП, які від неї “годуються”. Чи знайомі ви з нардепом Олександром Грановським, заступником голови АП Олексієм Філатовим, нардепом Ніною Южаніною? Бо у мене враження, що ви є їхнім ставлеником.

- Звичайно, я знайомий з цими особами. Познайомився з Олексієм Філатовим трошки раніше, ще до того, як він прийшов в АП, оскільки ми були колегами, але не працювали в одній фірмі і не практикували в одній галузі. Він займався господарськими справами, інтелектуальною власністю. З паном Грановським, пані Южаніною, з Людмилою Демченко ми познайомились уже коли я був на посаді заступника міністра фінансів. І працювали з ними, фактично, з депутатським корпусом – менше.  Людмила Демченко – це ДФС Києва, це як окрема економіка в країні, то в нас робочі стосунки. Ми спілкуємося на ці теми. З Ніною Южаніною як з керівником податкового комітету ВР ми пройшли разом багато законів. Я би сказав, за ці місяці стільки євроінтеграційних законів, скільки ми ухвалили на комітеті, не було за всю історію. Стосовно Вашого питання про кураторство – це мені невідомо.

- Скільки будете заробляти на посаді?

- З доплатами, з преміями – приблизно 60-70 тисяч гривень. А це вдвічі більше, ніж в мінфіні.

- Як ви із зарплатою в дві тисячі доларів на місяць вирішили довести, що у вас нульова толерантність до корупції?

- Коли я був членом Громадської ради доброчесності, на конкурсі до Верховного суду один із досвідчених членів Вищої кваліфкомісії, якого я поважаю, казав: якщо вас цікавлять гроші, ви не можете йти у Верховний суд, ви не можете працювати суддею. Коли ти  на такій високій посаді – голова податкової служби, Верховного суду – в тебе корупційні ризики в тисячі разів більші, ніж будь-яка зарплата, яка платиться в цій країні.

- У вас є родина, ви звикли до певного рівня життя, на скільки тисяч гривень в місяць ви будете себе дотувати?

- Ну, в мене є певні заощадження. Певний рівень життя ми контролюємо. Я скромна людина в побуті, мене люди знають. У мене інші сфери інтересів, ніж якісь матеріальні речі. Я думаю, мені на 5 років має вистачити. Я виріс на західній фаховій літературі і є класичний шлях в Сполучених Штатах для юриста – це дуже важка праця. І за цим "шляхом юриста" ти йдеш від самих низів – я пройшов шлях від консультанта, пропрацював три роки, потім став менеджером. Потім я став партнером топової юридичної компанії, потім, за класикою, ти маєш єдиний шанс в житті, поки дитина не пішла в коледж, попрацювати на державу, задовольнити свої амбіції, віддати борг, назвіть це як хочете. В тебе є 5-10 років, поки дитина маленька. В мене є квартира, щоправда, у Львові, тут я знімаю. І ось ці 10 років, поки дитина маленька, я можу обійтися тими грошима, які в мене є. Потім ти повертаєшся робити юридичну чи фахову кар'єру. Оце мій план. Тому я вважаю, що на років 5 років у мене достатньо всього, я почуваюся в нормальній формі.

- Ви обіцяєте, що вам не знадобиться картата ковдрочка?

- Я буду робити все можливе, щоб вона мені не знадобилась. 

Спілкувалась журналіст ТСН Ольга Василевська

Повʼязані теми:

Наступна публікація