Після третього місця на "Аmerica's Got Talent" нас упізнають у всьому світі

Після третього місця на "Аmerica's Got Talent" нас упізнають у всьому світі

фіналісти “Аmerica's Got Talent” / Фото: ТСН.ua

Керівник колективу розповів, що коли вони летіли до США, то хотіли щоб їх просто показали по телебаченню і навіть не думали, що потраплять до фіналу.

Український танцювальний колектив Light Balance, 21 вересня, посів третє місце у шоу «America`s Got Talent» та прославився на весь світ. Вони отримали славу завдяки своїм унікальним танцям і технологіям. У їхніх виступах складна хореографія доповнюється неоновими костюмами, які світяться в темряві.

Раніше українці брали участь у британській, німецькій та українскій версіях проекту. Цього року, у США, танцюристи отримали  чотири «так» від суддів — телеведучого Саймона Коуелла, супермоделі Гайді Клум, співачки Мел Бі та актора Хоуі Мандела, а ведуча Тайра Бенкс натиснула “золоту кнопку” та одразу відправила хлопців на прямі ефіри. Судді аплодували стоячи та назвали українців надзвичайно талановитими, а їхній виступ феноменальним та фантастичним. Під час своїх відео-ознайомлень учасники розповідають про ситуацію в Україні, про війну, та про те, як вона вплинула на їхнє життя. Танцюристи відразу сподобалися американцям та їхній виступ подивилася рекордна кількість користувачів – понад 90 мільйонів разів.

Сам колектив з’явився в Дніпрі. Створив його 19-разовий чемпіон світу з кікбоксингу Денис Балдін та інженер Микита Сухенко. Наразі він об’єднує близько 20 людей – хореографів, танцюристів, інженерів, техніків, дизайнерів та інших.

ТСН.ua зустрівся з одним із засновників колективу Денисом Балдіним та дізнався про відбір на шоу, феноменальну перемогу та плани на майбутнє.

З чого все почалося? Коли і хто придумав ваше шоу?

– Коли я сів якось зі своїм другом попити кави ввечері то тоді ось так просто народилася така ідея, щоб зробити неоновий костюм. Я колишній спортсмен і раніше виступав ніндзею. Ось мені захотілося щось таке цікаве, тому що ніндзя вже є, а тут неоновий ніндзя – це вже щось нове і цікаве. Ось ми і вирішили спробувати.

Хто чим у вашій команді займається? Скільки всього у вас людей у коллективі?

-У нас в команді кожен займається своєю справою – є техніки, є хореографи, є танцюристи, і швачки, і костюмери. Кожен своєю справою займається. Наразі у нас в команді близько 20 осіб.

Скільки саме артистів, а скільки людей, які готують виступи?

-Важко так сказати, всі все роблять, тому що і танцюристи іноді допомагають нам готувати виступи. Коли у нас сильний завал і ми не встигаємо робити костюми, то вони нам допомагають шити і паяти.

Ви брали участь в українській, англійській та німецькій версіях шоу талантів. Тепер спробували свої сили і в США. Розкажіть чим відрізнялися ці шоу? Де вам сподобалося найбільше?

-Чесно кажучи, нічим особливо не відрізнялися вони. "Україна має талант" – коли ми виступали, було класно і захоплююче. У Німеччині трохи інакше було, ми там багато цікавих людей зустріли. У США відбір там був набагато жорсткіший і набагато цікавіший і людей на шоу приїхало набагато більше.

Як розпочалася ваша участь в американському шоу?

-Спочатку ми відправили заявку і наше відео. Місяці 3-4 десь пройшло і нам прийшов запит, що ми запрошені і пішла потім справа.

Де ви там жили і тренувалися?

-Нам надали дуже хороший готель і великий зал, де ми і дошивали костюми і паяли, і теж тренувалися. На тренування у нас багато часу йшло і вдень ми репетирували, а ввечері, вночі ми залишалися і шили костюми свої.

У США ви посіли третє місце і судді аплодували вам стоячи. Ви розраховували, що потрапите до трійки фіналістів?

–Якщо казати чесно, то важко зараз навіть повірити. Коли ми летіли до США ми сподівалися потрапити в принципі у шоу і щоб нас показали по телевізору і більшого ми не очікували. Але потім на першому відборі у нас "золотий дзвінок" і ми навіть не знали сон це чи ні.

Фото: ТСН.ua

За третє місце була якась винагорода?

-Цей конкурс передбачає, що тільки за перше місце дається мільйон доларів, а за друге і третє тільки овації, оплески і купа емоцій.

Ви збираєтеся продовжувати свою діяльність в США, ви стали там дуже популярні, а ваші виступи дивилися в Мережі більше 90 млн користувачів?

-Так, у нас зараз дуже багато запитів. Ми хочемо підписати контракт і по Америці поїздити.

На самому початку шоу, ведуча Тайра Бенкс скористалася своїм одноразовим правом, і натиснула "чарівну кнопку". Це дозволило вам відправитися відразу в наступний тур – на живі виступи. Ви добре спілкувалися з Тайрою, що вона вам говорила після закінчення шоу?

-По закінченню вона, так, підійшла до нас за лаштунками і сказала, що їй дуже сподобався наш номер. І протягом усього шляху на шоу з нами спілкувалася вона, з нами спілкувалися в принципі багато суддів, підходили до нас, потискали нам руки і бажали успіхів. Також і з учасників багато хто підходив.

Вас знають вже практично в усьому світі. Які подальші ваші плани і цілі?

-Ми хочемо зробити велике шоу на годину-півтори і хочемо здивувати людей тепер по-новому. Велике неонове шоу, тільки щоб все це було в темряві але при світлі.

Це досить таки дорого використовувати всі технології, створювати костюми та інше. Де ви берете фінансування на все?

-Ми їздимо на шоу, підзаробляємо, по-трохи відкладаємо і в той же час відразу ці гроші витрачаємо на виробництво костюмів та іншого.

Вами було створено програмне забезпечення (ПЗ), завдяки якому відбувається синхронізація костюмів і музики. Воно якось запатентовано і думали ви над його продажем?

-У нас патент є, так. Але ми зараз робимо більш вдосконалене ПЗ і воно у нас зараз теж в процесі патентування. Пропозиція про його купівлю були, але ми поки не продаємо, це більше все для нас, а не для продажу.

Скільки часу пішло на його розробку? І що це ПЗ дозволяє?

-На це ПЗ пішло десь близько року і зараз ми створюємо вже більш вдосконалене ПЗ, на нього теж піде десь близько року. Як воно працює, ви можете побачити на сцені. Загалом, на кожному танцюристі присутній міні-комп'ютер, який управляє кожною частиною накладок: на руках, ногах, корпусі, на голові. Це розподіляється по каналах і кожен канал вмикається і вимикається в потрібний час. Головне завдання танцюриста відучити хореографію і стати в потрібний час в потрібній точці, якщо він помиляється, то весь ефект звичайно зникає.

Скільки приблизно коштує замовити приватний ваш виступ? Наприклад, на корпоратив, концерт, весілля, день народження і тд? І чи багато таких запитів?

-В Україні багато запитів, але чомусь подзвонили запитали і все, мовчок. Більше звичайно з-за кордону дзвінків. Краще не буду говорити, скільки це коштує, краще не треба.

Вас не засмучує, що не дивлячись на всесвітньо відоме шоу, в обличчя вас ніхто не знає та не впізнають на вулицях і не беруть автографи?

-Насправді приємно, що про сам Light Balance вже знають та впізнають наші костюми. Наші костюми – це і є наше обличчя. Ось танцюристів наші фанатки знають. Листи пишуть їм з усього світу, хлопці не можуть відбиватися вже. Знайомства вже навіть пішли.

Розмовляла кореспондент ТСН Ольга Павловська

Повʼязані теми:

Наступна публікація