Я зараз відмовляюся від українського громадянства

Я зараз відмовляюся від українського громадянства

Марина Ектон розповіла в ексклюзивному інтерв'ю ТСН, як заробила стартовий капітал і як познайомилася з чоловіком.

Українка, яка купила будинок Кім Кардашян, - так Марину Ектона називають у пресі. Марина зараз займається співочою кар'єрою, тому й зустріч знімальній групі ТСН призначила в музичній студії. В ексклюзивному інтерв'ю Марина розповіла, як поїхала в США за великою любов'ю, в яких стосунках з колишнім шефом – екс-генпрокурором України Святославом Піскуном, де заробила стартовий капітал на навчання і чому називає себе не дружиною, а однофамільницею засновника WhatsApp Брайана Ектона.

- Чому ви не стали робити кар'єру в Генпрокуратурі України?

- Все, що стосується приватності, я як "параноїк", я дуже не люблю втручань. Я не хочу, щоб мене слухали, прослуховували всі, переглядали, що прийшло до мене. У ГПУ я бачила це все: "Ой ні, нічого не говори мені телефоном". І весь час ми викидали телефони. Я бачила у Піскуна 10 телефонів в кишені, поговорив - викинув.

- Як ви потрапили на роботу в Генпрокуратуру?

- У 2007 році я працювала у Піскуна Святослава Михайловича. Мій хрещений був транспортним прокурором в Києві. І він мені сказав, що з твоїми талантами, з твоєю англійською тобі треба бути в Генеральній прокуратурі, тому що я хотіла працювати там у Дніпровській прокуратурі, але він сказав: ні, ти народжена для більшого, ніж просто районна прокуратура, я тебе познайомлю з Піскуном і, якщо пройдеш співбесіду, будеш працювати. Природно, я дуже товариська, контактна людина, ми знайшли спільну мову зі Святославом Михайловичем, він мене взяв на роботу, і я працювала у нього.

- Коли ви пішли з прокуратури?

- Я пішла від них у 2009 році. Спершу їздила туди-сюди, тому що у мене не було ані грінкарти, нічого. Коли вже я зрозуміла, що точно обриваю зв'язку з Україною, принаймні професійно...

- Ви заробили свої заощадження в прокуратурі чи після?

- У прокуратурі. Все було дуже легально. Я нічого не робила, тому що я була держслужбовцем, але у мене для цього є батьки, які паралельно займалися землями. Все було дуже легально. Ясна річ, через губернатора Київської області і так далі, ну я не повинна цього розповідати, хоча всі знають, що там відбувається в Україні.

"Я просто виграла лотерею": нова власниця маєтку Кім Кардашьян дала ексклюзивне інтерв'ю ТСН

"Я просто виграла лотерею": нова власниця маєтку Кім Кардашьян дала ексклюзивне інтерв'ю ТСН

- Як ви вирішили виїхати до США?

- Познайомилася з американцем, який був російський вірменин, він був музикант, диригент, закінчив "пітерську" консерваторію, Ігор його звуть. Шалено в нього закохалася. Так, що сказала - ніяка прокуратура, не хочу нічого взагалі, відчепіться від мене. І я сказала батькам, що їду на Різдво в Америку і не повернулася.

- Як батьки відреагували?

- А що батьки могли зробити? Я далеко, я вже в Майямі, постфактум вже все. Мама була незадоволена, тато незадоволений – "що це таке, ми тут планували тобі кар'єру". Ми взагалі не планували з Ігорем одружуватися, ми просто тусувалися, співали пісні, їздили по світу.

Я поїхала в Майямі - дві пари туфель і шорти, і Ігор, якого я обожнювала. Я реально розуміла, що не хочу назад в Україну. Це був 2008 рік, грудень місяць, була світова криза, Піскун виїхав у Францію, когось посадили, почалося незрозуміло що. Я кажу – окей, тим більше нема чого тут ловити нам. Ми виїхали з Ігорем, він добре заробляв. В Майямі я відразу почала займатися англійською і почала шукати собі професію.

- Ви співали до того, як переїхати?

- Все життя співала, але співала все життя в машині і в душі. Я закінчила музичну школу в Прилуках, у мене диплом піаніста. Співала, брала участь у конкурсах, ніколи не вигравала, тому що не займалася на серйозному рівні. У мене батьки дуже прості, як ви вже бачили, у мене не було зв'язків крутих, тато не був мером міста. Вигравали зазвичай ті, у кого гучні прізвища. Завжди хотіла співати, але у мене ніколи не було достатньо фінансових ресурсів для того, щоб записати хороший комерційний альбом, купити хорошу апаратуру, тому я продовжувала співати в душі і в машині, писала вірші, пісні. І завжди мала цю мрію в серці.

"В Америці нічого немає": мати власниці маєтку Кардашян розповіла, чому донька не привозить гостинці

"В Америці нічого немає": мати власниці маєтку Кардашян розповіла, чому донька не привозить гостинці

- Хто ваш чоловік? Ви кажете, що це не Брайан Ектон?

-Він британець, живе в Лондоні і у нього є ще двоє діток там, дівчаток, і дружина, з якою він розлучився. Вийшло так, що вона від нього пішла, і ми познайомилися з ним у 2014 році в Силіконовій долині. Він дуже багата людина, досить відомий в Європі і дуже великі контакти з Силіконовою долиною.

- Чому ви не називаєте його імені?

- Тому що він не хоче, навіть у своєму бізнесі він дуже обережний, дуже любить конфіденційність, не любить, щоб приходили камери, розповідати життя навиворіт. Він завжди вважав, що особисте має залишатися особистим. І він мене попросив: втілюй свої мрії, у тебе є бюджет. Перші свої інвестиції я зробила завдяки йому, він мені дав стартовий капітал.

Я скажу чесно: я - щасливчик, я просто виграла у лотерею. Є блондинки молодші, красивіші, чи розумніші, не знаю. Людина, яка на мені одружилася, сказала – "вау, я вражений, наскільки багато ти всього знаєш. Наскільки ерудована". Ми познайомилися за барною стійкою. Я чекала на коктейль дуже довго, і цей чоловік побачив зі сторони і каже – я можу тебе пригостити випивкою?

- Як же все-таки звуть вашого чоловіка?

- Його звуть Френк, і прізвище його не Ектон. Я шукала собі псевдонім і вибрала як action (дія – англ.).

- Ви знайомі взагалі з Брайаном Эктоном?

- Ні, жодного разу в житті з ним не зустрічалася.

- А як же його лайки в соцмережах на ваших сторінках?

- Як усі нормальні дівчата збирають лайки, я така собі: що, я не попрошу цих людей фоловити? Якщо вони мене зафоловлять, тоді у мене буде о-го-го. Коли я побачила інформацію в мережах, не розуміла, вибачатися мені перед цією людиною йти чи що. Мені нема діла до шлюбу і до його життя.

- Як ваш чоловік відреагував?

- Він сказав – ну і що. Тому що він знає, що медіа - це медіа.

- Повернімося до вашого переїзду з Ігорем. Що ви робили, коли приїхали?

- Я вчила англійську, жила в Маямі, де всі росіяни, по-англійськи там не потрібно говорити. В якийсь момент я стала розуміти, що мені потрібно щось робити, пішла на курси англійської мови, здала іспит на знання мови. І тоді я вже думала, що я можу робити. Я стала дивитися різні сфери діяльності, природно, правова школа була найлегша.

- Ви все ще були з Ігорем?

- Ми з Ігорем розлучилися в лютому 2013 року, сильно лаялися. Всі суперечки були через те, що у нього четверо дітей від попереднього шлюбу, і всі дівчатка. І я теж дівчинка. І мені весь час здавалося, що мені бракує чогось, то їм подарунки на Різдво, а я думаю: так це ж мені повинно було бути, а це все їм. Така ревність була, і я зрозуміла, що треба закінчувати це все, тому що це буде на все життя, а якщо ще з'являться наші діти, то я буду ревнувати ще більше і дитина буде відчувати нестачу якусь.

- Коли ви навчалися в університеті, ви працювали паралельно?

- Ні, я не підробляла. у мене були заощадження з України. Повертаючись до України, коли там всі займалися землями, у мене теж був маленький шматочок. Тобто я заробила в Києві гроші, я навіть купила собі Bentley, не було мільйонів і мільярдів, ну десь у мене було триста тисяч. Не нова Bentley, нічого страшного, зате Bentley. В Україні на Bentley не поїздиш, особливо працівник прокуратури.

- Вам подобалося вчитися на юриста?

- Мене дуже любили професора, бо я задавала мільйон питань. Насправді мені було цікаво, коли я почитала українську Конституцію, в якій було написано, що кожен громадянин України має право на суд присяжних. І я подзвонила Святославу Михайловичу і кажу: взагалі, ви читали Конституцію, у нас це було хоч один раз здійснено? Він сказав: я зайнятий, не мороч мені голову.

- Він як генпрокурор вам так відповів?

- Він тоді не був генпрокурором, якби генпрокурор відповів - це було б звичайно б недобре. А так що - зайнята людина і все. Обожнюю Святослава Михайловича. Він в контакті з моєю сестрою, він хрестив її сина. Світлана там працює або звільнилася не знаю. Я дуже зайнята, якщо раз в тиждень подзвоню, то добре. Тому у мене з ним нічого особливого немає. Він, звичайно, зі мною хоче дружити, напевно, думаю, що я б хотіла дружити, просто це складно на такій відстані.

- Коли ви почали заробляти в США?

- Пішла працювати в патентну фірму, вже заробляла гроші.

- Як ви отримали посвідку на проживання в США?

- Ігор був громадянин Америки, він подав на мене документи, і я отримала грінкарту. Я з американцями знайшла спільну мову дуже швидко. Я проходила практику в трьох федеральних судах дуже високого рівня. Потім я зрозуміла, що повинна на чомусь зосередитися, я не можу просто так вчити загальне право. І у мене з'явився інтерес до інтелектуальної власності. Всі мої однокурсники були там.

- Не було думки повернутися в Україну?

- Від українського громадянства я відмовляюся зараз, йде процес. Подвійне громадянство не потрібно насправді, по-друге, я туди не приїжджаю, по-третє, страшно туди їхати.

- Чому?

- У мене асистент є - він громадянин Росії. Буквально тиждень тому я його попросила – Мишко, їдь до батьків, давно ми їх не веселили. Він приїжджає туди, його на митниці не пускають, його проводять в якусь кімнату, перевіряють, чи не терорист він, росіянин чи ні, у підсумку Мішу не пустили в Київ.

- Може, це через його громадянство?

- Я думаю, якщо хтось в Україні дізнається, що у мене є американський паспорт теж і не пустить мене, я не хочу ночувати в аеропорту. Я не знаю, як до Америки ставляться в Україні зараз. Я трошки вже американізувалися, якщо чесно. Я дуже люблю Україну насправді, але поки буду тут.

- У вас були якісь труднощі в Америці?

- Був критичний момент, коли я почала шкодувати, що виїхала з України, тому що було набагато легше заробляти гроші в Україні, менталітет, культура, все в Америці інше. Важко було в тій обстановці знаходитися, тому що я була єдиною російськомовною людиною. Всі такі серйозні, ніхто не посміхається, в їхньому житті нічого не відбувається крім робота-дім. Не відчувала я себе там комфортно. За цим комп'ютером сиділа, робила заявки на патенти, це було настільки боляче і страшно.

Якось вийшло у мене кілька місяців було таких критичних-критичних. Я повернулася в Київ. Я навіть хотіла повернутися назад вже з англійською, з юридичною освітою, ходила у Верховну раду, ходила як жебрак там до знайомих, а вони такі: ти поїхала давно, ми тебе не знаємо. Це було літо 2014 року.

ТСН вдалось поспілкуватись із українкою, яка купила маєток Кім Кардашян

ТСН вдалось поспілкуватись із українкою, яка купила маєток Кім Кардашян

- Люди змінилися за останній час в Україні? За відчуттями?

- Помінялися, агресивні стали такі. Дуже закриті, нічого не хочуть нікому ділитися, розповісти. Тримають як на витягнутій руці.

- А якесь політичне відчуття моменту було? Як-ніби їхала з однієї країни, а повернулася в іншу?

- Звичайно, всі хто російською розмовляли, почали зі мною різко українською. Відчувається, хтось став патріотом, хтось став ненавидіти Росію незрозуміло за що.

- Ну як незрозуміло за що, вони до нас вторглися.

- Згодна, згодна. Знаєте, це вже дуже політичний момент, я не знаю, чи я хочу висловлювати свою думку, я взагалі тримаю нейтралітет. Але взагалі мені завжди здавалося, що Україна завжди під контролем Росії. Ще навіть не за Януковича, а може й до того. Завжди називали, американці говорять "це частина Росії", тобто навіть не знають, що це окрема країна, але зараз вже знають. Я завжди за те, щоб домовлятися, завжди за "давайте сядемо за стіл і поговоримо. Ну, містер Раша, чого ви хочете від України, давайте, може, візьмемо, відріжемо і віддамо вам, що ви хочете?"

- Якщо б до вас додому прийшли і сказали: ми хочемо половину будинку. Давай відріжемо і віддамо? Пішли б на це?

- Це нормально, нічого страшного, я можу ще більше працювати і купити собі ще один будинок. Я думаю, що завжди можна щось придумати. Я не знаю, я не хочу втручатися в цю політику, але дуже прикро за все, що відбувається.

- Ви одразу вирішили придбати будинок Кім Кардашян або вибирали?

- Я бачила п'ять будинків до Кім. Я знаю, що на ринку є будинок Кеті Перрі, Леонардо ДіКапріо, я дивилася будинок Гвен Стефані, але ті будинки були за величезні гроші - за 85 мільйонів. У мене не було пієтету до знаменитостей, я завжди сама собі знаменитість.

- Як ви познайомилися з господинею дому?

- Коли я приїхала в будинок, я не знала, що вони там. Ми приїхали туди, піднялися на другий поверх ми туди зайшли - і там вони. Вона була така мила, така гарна. Вона мені показала все в будинку - де шампуні, де сумки, де туфлі.

- Ви продовжуєте спілкуватися?

- У нас була вечеря з Кім, у нас є цілий список – шопінг, манікюр.

- А не хотіли б такі ж форми, як у неї?

- Ніколи в житті. У мене все натуральне, я ніколи їй не наслідувала.

Розмовляла Яна Слєсарчук

Українка купила за майже 18 мільйонів доларів маєток Кім Кардашян

Українка купила за майже 18 мільйонів доларів маєток Кім Кардашян

Повʼязані теми:

Наступна публікація