У культового фільму "Игла", в якому зіграв Цой, виходить продовження

У культового фільму "Игла", в якому зіграв Цой, виходить продовження

Фото: kinopoisk.ru

Режисер культового фільму "Игла" Рашид Нугманов створив ремікс картини. У доопрацьованій версії глядачі дізнаються багато речей, які в оригінальній "Игле" залишилися за кадром.

Рок-легенда Віктор Цой повернеться на екрани через 20 років з дня власної загибелі - 16 вересня. Режисер культового фільму "Игла" Рашид Нугманов створив ремікс картини.

За словами режисера, створивши цю картину, він порушив дане собі слово - не знімати продовження.

"Я просто хотів випустити спочатку відреставрований фільм в хорошому розширенні на плівці до 20-річчя з дня смерті Віктора. Показати стрічку, може бути, в декількох кінотеатрах. А потім подумав - якщо випускати картину, може бути, є сенс додати нові епізоди", - сказав Нугманов.

"Игла Remix" - абсолютно нова версія останнього радянського блокбастера, який близько року не сходив з екранів країни.

За словами режисера, у доопрацьованій версії глядачі дізнаються багато речей, які в оригінальній "Голці" залишилися за кадром. Наприклад, те, що Моро - підпільний музикант і учасник боїв без правил, Спартак - предтеча нових російських олігархів і політичних аферистів, а доктор Артур - не тільки драгділер, а й телевізійний персонаж. На екрані з'являться ті ж актори, правда, вони дещо змінилися зовні.

За 20 років вони постаріли. Рашид Нугманов зізнався, що спочатку сильно турбувався - чи зрозуміють глядачі, чому герої в Remix то молоді, то старі.

"Тут філософський підтекст - у кожному з нас сидить кілька особистостей, кожна з них має своє обличчя. Що стосується доктора у виконанні Петра Мамонова, зрозуміло, різниця між двома цими особами значна. Але згадайте знаменитий роман Роберта Стівенсона "Дивна історія доктора Джекіла і містера Хайда". З доктором Юсуповим відбувається те ж саме", - пояснив режисер.

Найскладнішим у роботі над новою версією культового фільму, вважає Нугманов, було рішення зробити ремікс.

"Я завжди відмовлявся, коли мене просили зняти продовження "Иглы", тому що Віктора більше немає. Але я бачу велику кількість його прихильників, багато хто з яких народилися після його смерті. Я думаю, ці хлопці заслужили право побачити свого кумира на широкому екрані" , - сказав він.

Відсутні епізоди з Моро - персонажем Цоя - домалювали художники-графіки. За основу, за словами Нугманова, були взяті графічні начерки самого музиканта.

"Це буде Віктор, це буде його графічне втілення", - пояснив режисер.

Читайте також:

День пам'яті: 20 років тому загинув Віктор Цой

У рімейку "Иглы" зіграє Віктор Цой

У Пітері поставлять пам'ятник Віктору Цою

Повʼязані теми:

Наступна публікація