Елітні ресторани в Києві могли потрощити одні й ті самі молодики

Елітні ресторани в Києві могли потрощити одні й ті самі молодики

Євромайдан відхрестився від потрощених у Києві елітних ресторанів

Заклади, на які здійснили напади цієї ночі, пов'язує лише ім'я комуністки Оксани Калетнік.

Цієї ночі проти 6 лютого у Києві невідомі розтрощили два ресторани і один компьютерний клуб.

У всіх випадках чоловіки у камуфляжній формі, шоломах і в масках діяли однаково - розбили вікна кийками, залишили написи: "Слава нації", "Революція" і "Бойкот", а у комп'ютерному клубі людей побили битами, йдеться у сюжеті ТСН.Особливе.

Проте наразі невідомо, чи все це справа рук одних і тих самих хуліганів.

Так, на ресторан "Опанас", розташований у парку Шевченка у центрі столиці, близько півсотні хуліганів напали о пів на третю ночі. Вони розбили кийками вікна, забрали прапор України, який там висів, та іменний прапор самого ресторану. Все займає не більше двох хвилин.

У закладі не розуміють, за що їм дісталося, адже керівництво закладу нібито підтримує революцію. "У нас керівництво наше на Майдан носить обіди протягом останніх двох місяців", - розповів старший бармен ресторану Петро Мельник, який припустив, що нападниками могли бути радикали.

Інший ресторан, на який напали цієї ночі, розташований за кілька кварталів від першого, біля метро Олімпійська. Відео зі своїх камер спостереження цей заклад не надав, проте очевидці стверджують, що тут теж були молодики у масках.

Ці ресторани поєднує один факт - серед їхніх співвласників фігурує ім'я сестри віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калетника, депутатки-комуністки Оксани Калетнік. І вона це приховує. "Я не виключаю, що в цьому є ілюзія, що це має відношення до мене. Звісно напевно є якась політика. Але я не готова говорити, що це Майдан", - зауважила Калетнік.

Водночас офіційні представники активістів Євромайдану ці погроми називають провокацією. Мітингувальники теж відхрещуються від нічних хуліганів, запевняючи, що серед них таких немає: "Магазини б'ють, то то точно не наші. Всі свої знають один одного".

Усі заклади, до яких вночі навідувалися непрохані гості, сьогодні працюють.

Нагадаємо, що у міліції відкрили кримінальні провадження і розслідують нічні погроми ресторанів.

Кореспондент ТСН Тетяна Лазарчук

У центрі Києва невідомі розтрощили два ресторани і комп’ютерний клуб

У центрі Києва невідомі розтрощили два ресторани і комп’ютерний клуб

Повʼязані теми:

Наступна публікація