Голоси з метро: хто озвучує оголошення в київській підземці (відео)

Голоси з метро: хто озвучує оголошення в київській підземці (відео)

Голоси зі столичного метро нарешті "знайшли" власників / Фото: УНІАН

Власники голосів, знайомих кожному киянину, показали свої обличчя.

Володарі голосів з київського метро показали свої обличчя. Диктори, що записують голосові повідомлення для столичного метрополітену, розповіли, чому оголошення станцій в метро перезаписують кожен рік, назви яких київських вулиць не міг вимовити англомовний диктор, і що ще їм би хотілося сказати пасажирам, пише the-village.ru.

Директор Київського академічного театру ляльок Микола Петренко начитує оголошення станцій

"Я брав участь у кастингу на озвучування оголошень у метро. Там шукали голос, який не дратує. Повідомлення типу "Проходьте далі у вагони, не затримуйтесь біля дверей" повинні звучати як прохання, а не наказ. Прослухавши всіх кандидатів, обрали мій", - розповів диктор.

За його словами, з появою нових станцій всі оголошення записують заново.

"Не можна додати одне - воно буде відрізнятися від інших, тому що з віком голос змінюється. Коли готуємо перезапис, намагаємося впоратися в один захід. Все відбувається в офісі Метрополітену на Хрещатику", - сказав директор лялькового театру.

Микола Петренко розповів, що хотів би додати у свій дикторський текст ще кілька фраз.

"Хотілося б додати деякі фрази на кінцевих станціях - наприклад: "Колектив киїського метрополітену щиро вдячний вам за те, що скоросталися саме нашим видом транспорту", - зізнався він.

Викладач Печерської міжнародної школи Ентоні Нокс начитував англомовний варіант оголошень станцій метро

"Я виріс в США. Працював ведучим, диктором на радіо і телебаченні, в університеті коментував трансляції спортивних ігор місцевої футбольної команди.

У Метрополітені вирішили, що англомовні оголошення повинен озвучувати носій мови - щоб вони були зрозумілі іноземцям, які приїжджали на Євро-2012. Кандидатів обирали серед чоловіків, викладачів в англомовних школах Києва. Все вирішив тембр і професійно поставлений голос", - зізнався Ентоні.

За його словами, найскладніше було вимовити назви станцій "Академмістечко" та "Дорогожичі".

"Станція "Університет" звучала на американський лад як "Юніверситет", були труднощі. Ще зупинка "Симона Петлюри" змусила помучитися. Без жартів, я записував її близько 50 разів. Ще "Борщагівська" не давалася", - розповів диктор.

Ентоні Нокс зізнався, що тепер трохи переживає, коли чує свій голос у метро.

"Зараз я трохи нервую, коли їжджу у метро, оскільки моя вимова подобається не всім. Але мої діти задоволені, і це тішить", - сказав він.

Диктор, журналіст і режисер документального кіно Анжеліка Вакал озвучує оголошення на ескалаторах

"Про кастинг на озвучування оголошень у метро прочитала в Інтернеті. Тоді шукала додаткову роботу для душі, а зараз вона стала основною. Тексти озвучую раз на два дні, коли є анонси газет - щодня. Записую з першого-другого дубля, але перед тим грунтовно вичитую. Останнє, що озвучувала: "До відома пасажирів. У зв'язку з проведенням 2 червня 2013 року на НСК "Олімпійський" футбольного матчу між збірними командами України та Камеруну за 1 годину до початку матчу з 20 години 00 хвилин до 21 години 00 хвилин станція "Олімпійська" буде закрита на вхід та вихід", - розповіла Анжеліка.

Дівчина зізналася, що хотіла б, щоб в оголошеннях метро було більше позитиву.

"Хотілося б, щоб на ескалаторах звучали життєстверджуючі повідомлення, щоб підбадьорити пасажирів, підняти їм настрій. Наприклад: "Шановні кияни та гості столиці! Адміністрація київського метрополітену бажає вам вдалого дня та гарного настрою. Хай посмішка стане основною вашою візитівкою і всі справи будуть зроблені ефективно та з легкістю", - сказала вона.

Чергова на станції метро "Васильківська" Юлія Ющенко озвучує оголошення на станції

"Закінчила залізничний технікум і ось вже 7 років працюю в Метрополітені. Завжди мріяла про це, мені ще в дитинстві подобалися ескалатори і запах метро", - зізналася Юлія.

За її словами, робота на станції досить одноманітна.

"Озвучувати оголошення на станції - один з моїх обов'язків. Крім цього, даю довідки пасажирам, як швидше дістатися до будь-якої станції. Робота в цілому одноманітна, але буває всяке - то з міліцією п'яного витягуємо з вагону, то коляску з дитиною допомагаємо підняти", - розповіла вона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація