Киянам запропонували сплачувати за комуналку частинами терміном до п'яти років

Киянам запропонували сплачувати за комуналку частинами терміном до п'яти років

Фото: Київенерго

Боржники зможуть з 1 лютого по 31 березня укласти договір про розклад виплат боргу.

Кияни, які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги, зможуть отримати виплату частинами терміном до п'яти років.

Про це йдеться на сайті Центру комунального сервісу.

Зазначається, що боржники, які ще не виплатили частинами свою заборгованість за комуналку, зможуть від 1 лютого до 31 березня укласти договір про розклад виплат боргу терміном до 60 місяців, без сплати першого внеску.

"Укладення договору (розкладу виплат) реструктуризації боргу дозволить уникнути наступних негативних наслідків: нарахування штрафних санкцій;  примусового стягнення боргу; сплати судового та виконавчого збору; арешту майна та його примусової реалізації; обмеження виїзду за межі України; кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, для укладення договору необхідно звернутись із заявою до бухгалтера з нарахувань, який проводить у ЖЕО. До заяви обов'язково потрібно додати копію паспорта власника/співвласника; копію ідентифікаційного коду; копію правовстановлювальних документів на квартиру.

"Заява на укладення договору про виплату частинами заборгованості може бути подана у паперовому вигляді шляхом вкладення її до скриньок, які розміщені в кожному сервісному центрі. Заява може бути подана в електронному вигляді через сайт http://cks.kiev.ua/ або через Google forms за посиланням - https://goo.gl/k6OvKo", - повідомили в Центрі комунального сервісу. 

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів дозволив українцям сплачувати за житлово-комунальні послуги на виплат

Повʼязані теми:

Наступна публікація