Кияни йдуть на тренінги особистісного зростання, а опиняються у сектах та без грошей

Кияни йдуть на тренінги особистісного зростання, а опиняються у сектах та без грошей

Кияни під гіпнозом несуть гроші у секти / Фото: imdb.com

Шахраї застосовують гіпноз та "обчищують" тих, хто бажає самовдосконалюватись.

У Києві під виглядом тренінгів особистісного зростання людей заманюють у небезпечні секти. В результаті замість самовдосконалення люди залишаються без грошей і впадають у депресію.

"Чоловік пішов на курси особистісного зростання "Рішення і перспективи". Вони використовують американську методику самовдосконалення "Лайфспірінг". Після цього чоловік, практикуючий юрист, став закриватися, дивиться на мене чужими очима. Йде класика відмазок: "не була - не знаєш - не свисти", "сходи - оціниш", "скаржаться на тренінг невдахи". Намагався і мене туди затягнути, навіть заплатив $ 300", - розповіла Вестям киянка Марта.


За словами протоієрея Олександра Мірошниченка з УПЦ МП, такі тренінги є різновидом деструктивних сект.

"Вони працюють на викачування грошей. Людям на курсах вселяють, що вони наблизилися до кола обраних. І людина знаходиться у стані ейфорії, але доти, доки може платити. Потім це все розсіюється", - вважає отець Олександр.

Експерти стверджують, що наслідки такого гіпнотичного навіювання можуть бути трагічними - аж до суїциду.

"У США та Європі багато випадків, коли люди, які стали жертвами таких тренінгів, подають позови до суду і виграють їх. Там фахівці з'ясовують, що людям нав'язали хибні спогади, а потім використовували їх у своїх цілях. Наприклад, вселяли, що вони жертви зґвалтувань. Люди впадали у депресію, з часом їх воля, критичне сприйняття життя взагалі придушувалося. Вони перетворювалися на овочі та не могли кроку ступити без свого гуру", - розповів член правління Всеукраїнського апологетичного центру Володимир Рогатін.


Цей бізнес, на думку фахівця, приносить величезні гроші шахраям.

"Найдешевше заняття - 50 гривень, є і по 800 гривень, і по 4000 гривень, але клієнтів маса", - повідомив Рогатін.

Як повідомлялося раніше, Західну Україну жахає містична "чорна" секта, яку підозрюють у ритуальних вбивствах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація