Киянки подалися в "телефонні феї", щоб підбадьорювати українських бійців на Донбасі

Киянки подалися в "телефонні феї", щоб підбадьорювати українських бійців на Донбасі

У кожної феї є декілька підопічних / Фото: facebook.com/Юрій Касьянов

"Телефонні феї" взяли під опіку 100 бійців.

Киянки почали підтримувати бійців АТО не лише їжею і бронежилетами, але і вербально. У столиці почали працювати "телефонні феї".

Як пише Сегодня, близько 30 дівчат телефонують незнайомим солдатам, щоб підбадьорити їх, дізнатися, як у них здоров'я і як пройшов день.

"Стати "феєю" - непросто. Я ніколи не поділюся номером солдата з випадковою дівчиною. Я повинна бути впевнена, що для неї це не хвилинна примха, а свідомий крок, і що вона буде щодня підтримувати свого підопічного", - розповіла автор ідеї "Телефонна фея" Оксана Мельник.

Ця ініціатива народилася випадково: Оксану попросили поповнити мобільний рахунок незнайомим солдатам, щоб ті частіше могли телефонувати рідним. Вона поповнила рахунок, а потім вирішила сама їм подзвонити. Не знаючи, як представитися, назвалася феєю.

Як пише видання, у кожної феї є декілька підопічних. На спілкування в місяць дівчата витрачають до тисячі гривень. Бійці часто запитують, які новини у столиці, чим живуть люди в інших областях.

Дівчата ніколи не розпитують бійців про місце їхньої дислокації, про кількість солдатів в частині або як давно їм підвозили боєприпаси.

"Найважча розмова - перша. Я дуже хвилювалася і не знала, що сказати бійцеві, боялася, що разревусь під час розмови. Його звали Михайло, у нього був молодий та дзвінкий голос. Тепер я сама намагаюся жартувати, розповідати веселі історії. І кожен раз кажу, що все буде добре", - каже "телефонна фея" Ірина.

Нагадаємо, Порошенко закликав силовиків мінімізувати втрати серед українських солдатів і захистити цивільних.

Повʼязані теми:

Наступна публікація