Київ позбувся вулиць Кіквідзе та Котовського, натомість з'явився провулок Параджанова

Київ позбувся вулиць Кіквідзе та Котовського, натомість з'явився провулок Параджанова

У Києві з’явиться провулок Сергія Параджанова.

У столиці перейменували сім вулиць і два провулки.

У вівторок, 20 грудня, на пленарному засіданні депутати Київради підтримали рішення про перейменування семи вулиць і двох провулків у столиці в рамках декомунізації.

Як йдеться на сайті Київради, за відповідне рішення проголосували 64 депутати.

Так, провулок Шаумяна перейменовано на провулок Сергія Параджанова (Шевченківський район), вулицю Павла Дибенка – на вулицю Сім'ї Шовкоплясів (Оболонський район), вулицю Кіквідзе – на вулицю Михайла Бойчука (Печерський район), а вулицю Котовського – на вулицю Володимира Сальського (Шевченківський та Подільський райони).

Вулицю Павлика Морозова – на вулицю Академіка Оппокова (Оболонський район), вулицю Профінтерну – на вулицю Забайківську (Голосіївський район), вулицю Миколи Скрипника – на вулицю Миколи Лукаша (Солом'янський район), вулицю Петра Шелеста – на вулицю Миколи Плахотнюка (Деснянський район), провулок Бакинських Комісарів – на провулок Василя Сухенка (Дніпровський район).

Як відомо, 6 жовтня цього року зазначений проект рішення був прийнятий за основу. Сьогодні ж Київрада проголосувала за нього в цілому.

Як зауважив доповідач з питання, заступник голови КМДА Олексій Резніков, усі запропоновані до голосування перейменування пройшли процедуру громадського обговорення та були погоджені Комісією з питань найменувань і профільною комісією Київради – з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація