Київ ризикує захлинутися у смітті через дефіцит двірників

Київ ризикує захлинутися у смітті через дефіцит двірників

Прибиральники не хочуть працювати за мізерні гроші.

Завершення зими виявило "з-під снігу" чергову комунальну проблему Києва – засміченість. Місту бракує двірників, а городянам – культури поведінки, котра б дозволяла не забруднювати свої ж двори, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Буквально під вікнами багатоповерхівок можна побачити будь-що: целофанові пакети, банки та пляшки з-під напоїв, одяг і взуття, навіть мішки з будівельним сміттям і старі віконні рами. Люди навіть не доносять їх до баків із відходами, так само, як і не викидають у смітники стаканчики з-під кави та недопалки. "Це вже загальна людська культура, точніше безкультур'я", - гірко підсумовує один із киян.

Зимова спадщина: з таненням снігу столичні вулиці перетворились на смітники

Зимова спадщина: з таненням снігу столичні вулиці перетворились на смітники

Однак проблема міста не лише в цьому. Штат міських двірників заповнений лише на 70% – вакантними є 7 тисяч робочих місць. Це означає, що в третині районів Києва просто нікому прибирати. "У місяць 600 гривень – тому нікого й нема. А де 3200? У нас такого навіть понаднормово немає. Максимум 2600", - зізнаються комунальники.

У столичній адміністрації кажуть, що єдиного графіка вивозу сміття у місті немає. Цим займаються приватні фірми, від яких і залежить якість вивозу. Тож мешканцям будинків, де непотріб не забирають вчасно, радять скаржитись на гарячу лінію. Дехто ж із киян радить починати боротьбу за чистоту міста не з претензій до комунальників, а із себе. "Як кажуть розумні люди, треба не смітити – то буде чисто", - вважають вони.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація