Київ вийшов на пік епідемії грипу

Київ вийшов на пік епідемії грипу

Київ вийшов на пік епідемії грипу

В Україні набирає обертів епідемія грипу

Карантин у школах подовжено ще на тиждень.

Кількість померлих від грипу в Україні зросла до 155 осіб. Це лабораторно підтверджені дані, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На лікарняних ліжках через гострі респіраторні інфекції за епідсезон потрапили 116 тисяч українців. У 18-х регіонах перевищений поріг захворюваності.

Запроваджений карантин у школах та масковий режим на великих підприємствах і в торговельних мережах.

Кількість померлих від грипу в Україні зросла до 155 осіб

Кількість померлих від грипу в Україні зросла до 155 осіб

У столиці подовжили карантин. Школи не працюватимуть до 8 лютого.

Київські чиновники кажуть, що місто зараз перебуває на піку епідемії. Щоби не наражати дітей на небезпеку, просять їх іще побути вдома, а вчителів – максимально задіяти дистанційні форми навчання.

Лікарі зазначають, що зменшилася кількість пацієнтів у тяжкому стані, бо люди стали уважнішими до свого здоров'я. Однак, все одно залишаються ті, хто зволікає. Тоді грип переростає в тяжку пневмонію і людину врятувати надзвичайно складно.

"Щодня помирає близько 10 осіб від тяжкого перебігу і пізнього звернення до лікарів. Наше завдання – достукатися до кожної людини родини, щоб люди зверталися до лікарів і не займалися самолікуванням", - заявив в.о. голови санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протасов.

Загальна кількість хворих з початку епідсезону становить близько 8% населення. Найвищий показник захворюваності відзначається серед населення Київської області та Києва, де перехворіло відповідно 15,5% і 11,5% населення.

Після новорічних свят в Україні загострилась ситуація із захворюванням на грип, після чого місцева влада почала вводити карантин, закриваючи школи, дитячі садочки. Згодом у МОЗ оголосили про епідемію грипу.

"У групі ризику (діти до 5 років, вагітні жінки, люди віком від 65 років, люди з надмірною вагою, хворі на цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, у кого є хронічні захворювання легенів та інші хронічні захворювання) наразі налічують 9 мільйонів осіб, з них провакциновано від грипу лише 120 тисяч. На жаль, такий низький рівень імунізації не забезпечує колективного захисту від хвороби", - зазначили в Міністерстві охорони здоров'я.

При цьому зростання захворювання впливає на виручку аптек, в яких українці скуповують будь-які засоби для боротьби з грипом. Лікарі-імунологи радять одразу звертати увагу на перші ознаки захворювання і не займатися самолікуванням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація