"Київпастранс" готує суттєве підвищення цін на проїзд

"Київпастранс" готує суттєве підвищення цін на проїзд

Наземний транспорт у Києві може здорожчати

За столичний транспорт пасажирам доведеться сплачувати десь удвічі більше.

Комунальне підприємство "Київпастранс" підрахувало вартість пасажирських перевезень у місті. За підсумками таких розрахунків можуть зрости ціни на проїзд, повідомляє РБК-Україна.

Розрахунки собівартості і планово-розрахункового тарифу на 2013 р. "Київпастранс" подав до департаменту економіки та інвестиції Київської міської державної адміністрації.

Документи можуть призвести до перегляду встановленого тарифу на послуги міського електричного транспорту – трамваїв, тролейбусів і автобусів.

У компанії вважають, що економічно обгрунтованим тарифом на перевезення однієї людини в трамваї і тролейбусі є є сума від 2,50 грн, а в автобусі - 3,20 грн.

У той же час, за підрахунками фахівців "Київпастрансу", розрахункова вартість перевезення одного пасажира міським транспортом становить 2,81 грн, у тому числі в трамваї - 2,51 грн, у тролейбусі - 2,76 грн і в автобусі - 3,20 грн.

Фактична собівартість перевезення одного пасажира столичним міським транспортом в 2012 р. склала 2,16 грн, зокрема в трамваї - 1,94 грн, у тролейбусі - 2,00 грн і в автобусі - 2,65 грн.

На сьогоднішній день перевезення наземним транспортом у столиці здійснюється за тарифами КМДА від 28 січня 2009 р, а саме 1,50 грн за одну поїздку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація