Київрада розірвала "побратимські" стосунки столиці з Москвою

Київрада розірвала "побратимські" стосунки столиці з Москвою

Фото: УНІАН

За таке рішення проголосували 97 депутатів.

Київська міська рада ухвалила рішення про розірвання угод про "побратимські відносини" Києва і міст Росії. Як запевняє член ВО "Свобода" Олександр Аронець, таке рішення підтримали 97 депутатів.

Інший свободівець – Юрій Сиротюк – уточнює, що до списку "не побратимів" Києва входять Москва, Санкт-Петербург, Волгоград, Улан-Уде, Волгоград, Махачкала та Республіка Комі. Ініціативу розірвати стосунки з російськими містами подали саме депутати "Свободи".

Питання про скасування цього статусу із російськими містами сьогодні було на порядку денному. Мер Києва Віталій Кличко зауважив, що фактично співпраця з російськими містами не ведеться.

"З 2013 року, враховуючи політичні відносини між Україною та РФ, співпраці між Києвом і російськими містами-побратимами ніякої не відбувалося. Якщо треба засвідчити і так припинену співпрацю рішенням Київради, я не бачу в цьому проблеми. Питання було порушене депутатами, пройшло відповідну комісію і сьогодні буде винесене в сесійну залу", – зазначив Віталій Кличко.

Водночас у юридичній службі ТСН повідомили, що Київрада не уповноважена остаточно ухвалювати такі рішення. Це питання перебуває у компетенції КМДА, тож тепер необхідно готувати відповідне подання до міської адміністрації.

 

Москаль нам не брат, а Москва більше не місто-побратим. Так як і Санкт-Петербург, Улан-Уде, Волгоград, Махачкала та Рес...

Опубликовано Yuriy Syrotyuk 11 февраля 2016 г.

Повʼязані теми:

Наступна публікація