Кличко наполегливо рекомендує оприлюднити результати голосування оргкомітету "Євробачення 2017"

Кличко наполегливо рекомендує оприлюднити результати голосування оргкомітету "Євробачення 2017"

Фото: УНІАН

Мер Києва вважає затягування із визначенням міста-господаря конкурсу заполітизованим.

Очільник Києва Віталій Кличко занепокоєний затягуванням визначення, де ж саме Україна прийматиме цьогорічне "Євробачення".

Політик опублікував допис зі своїми міркуваннями про це у соцмережі. На думку Кличка, конкурс став політичною боротьбою.

""Євробачення" - культурну подію, право проводити яку виборола для України Джамала, перетворили на якусь політичну боротьбу. І чим далі затягують "інтригу", тим менше шансів у будь-якого міста гідно підготуватися, щоб на високому рівні провести конкурс. І дивною виглядає мовчанка оргкомітету, коли всі міста надали докладну інформацію, з цифрами - тобто, чіткі відповіді згідно сформульованих Європейською мовною спілкою критеріїв. Так в чому полягають труднощі? Думаю, в тому, щоб чесно сказати, що керуються політичною доцільністю-недоцільністю, визначаючи місто-господаря "Євробачення-2017".

Мер столиці, фактично, вимагає оприлюднити інформацію стосовно процесу вибору міста-господаря музичної першості.

"Тому, щоб не ганьбити країну, треба нарешті опублікувати надану містами інформацію, протоколи всіх засідань та результати голосувань оргкомітету і пояснити "пікантність" ситуації. Взяти відповідальність (тепер вже політичну) і проводити там, де оргкомітет вважає політично доцільним", - зазначив політик у своєму дописі.

При цьому, очільник столиці ще раз підтвердив свою позицію стосовно доцільності прийняття конкурсу саме в Києві.

Я розумію і не раз заявляв, що Київ об'єктивно найпідготовленіше місто для проведення конкурсу. Але в ігрищах чи торгах участі не братиму. А тим, хто тут зараз спробує маніпулювати чи "тлумачити" мої слова ще раз нагадаю: всі відповіді в документах. Їх треба просто порівняти. Звичайно, після того, як документи опублікують", - підсумував він.

Нагадаємо, голова НТКУ Зураб Аласанія також поскаржився на заполітизованість битви міст за право приймати "Євробачення".

Повʼязані теми:

Наступна публікація