Кличко розповів, скільки запасів вугілля залишилось у Києві

Кличко розповів, скільки запасів вугілля залишилось у Києві

Фото: Getty Images

На сьогодні для Києва немає загрози нестачі енергоресурсів.

Запасів вугілля на київській ТЕЦ становить 25 тисяч тон, у звичайному режимі цього вистачить майже на місяць.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

Але через складну енергетичну ситуацію в Україні міський голова доручив перевести ТЕЦ в економний режим роботи. Зокрема, задіяні парові котли, які працюють на вугіллі, та водогрійні котли, які працюють на природному газі.

"В такому режимі тих запасів вугілля, які є, вистачить на 50 днів. Киянам не потрібно хвилюватися. Загрози для міста Києва немає. Ситуація під контролем. Не потрібно панікувати і розповсюджувати чутки", - сказав Кличко.

Нагадаємо,  15 лютого на позачерговому засіданні Кабінету міністрів затвердили рішення про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вкотре засудив блокування поставок вугілля антрацитової групи з окупованих територій.

Гройсман також закликав учасників блокади її зняти, бо вона загрожує енергетичній безпеці України. 

Пізніше стало відомо, що розпорядження уряду про введення надзвичайного стану на ринку електроенергії може тривати не більше двох місяців. "Розпорядження діятиме протягом місяця. Воно може бути ще раз подовжене на місяць. Тобто не більше двох місяців дане розпорядження працює. І не більше", - запевнив міністр Насалик.

В ЄС закликали негайно припинити блокаду на Донбасі. Зазначається, що ця блокада може спричинити енергетичну кризу, що зашкодить громадянам України по обидва боки лінії розмежування.

Порошенко підписав рішення тимчасово припинити експорт вугілля з України

Порошенко підписав рішення тимчасово припинити експорт вугілля з України

Повʼязані теми:

Наступна публікація