Кличко з голлівудським розмахом презентував "новий" київський тролейбус

Кличко з голлівудським розмахом презентував "новий" київський тролейбус

Фото: facebook/Віталій Кличко

Мер помилився машинами, показуючи новий придбаний для міста транспортний засіб.

Тролейбусне депо як майданчик, снігоприбиральна машина як реквізит та софіти у прямому ефір – столичний мер перетворив свій річний звіт на яскраву виставу голлівудського розмаху. Режисер дійства зізнався, що підготовка до нього тривала десять годин, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

Чисту техніку працівники депо пояснюють просто: вона на вулицю завжди виїздить помита, а от повертається вже брудна. А от водій чистенької снігоприбиральної машини Сергій Іванович зізнається, що її вимили звечора, а йому довелося виїздити з Подолу о 5:00 ранку, аби потрошку їхати і не забруднитися.

Столичний мер перетворив свій річний звіт на яскраву виставу

Столичний мер перетворив свій річний звіт на яскраву виставу

Місцеві працівники до останнього хвилини чепурять задній план: ганчіркою, намотаною на сапу, намагаються прибрати з вікна тролейбуса сліди напису "кращий транспорт". "Там була наклейка рекламна – і клей залишився. Він же 2012 року", - кажуть вони. Робота не проходить дарма – мер одразу ж скидає тролейбусу чотири роки експлутації. "Новий київський тролейбус. Це купили в цьому році", - каже він.

Кермувальник насправді нового тролейбуса, який стояв на два ряди лівіше, на Кличка так і не дочекався. Майже нульовий пробіг показав лише журналістам. "Тут 788 кілометрів. Я оце тільки получив новий тролейбус – тому і тут", - каже водій.

Церемонія починається з трихвилинного ролика про мера і різні сфери комунального господарства. Далі вихід, а точніше виїзд головного героя дійства: Кличко хвацько крутить кермо і паркується. Ефектність моменту дещо псує помилково ввімкнена щітка. Міський голова артистично піднімається на сцену, а його тезка Віталій тихо відганяє машину назад. "Сьогодні два рази тренувався – генеральна репетиція. І вчора", - каже він про підготовку мера до появи перед телекамерами.

Аби розповісти про комунальні досягнення, Кличкові знадобилася година. Він говорив про дороги, громадський транспорт, демонтаж мафів та незаконні будівництва. Водії снігоприбиральної техніки тим часом сумували позаду – тепер їм доведеться надолужувати час, витрачений на зйомки і прослуховування звіту. "Сьогодні так, сьогодні прийдеться більше працювати, аби тільки снігу не було", - зізнаються вони.

Кореспондент ТСН Олександра Мітіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація