КМДА збере з киян більше півмільйона гривень за неприбраний сніг

КМДА збере з киян більше півмільйона гривень за неприбраний сніг

За неприбраний сніг у столиці штрафують підприємства / Фото: ТСН.ua

Покарані будуть чотири сотні підприємств, які залишили свої території без нагляду.

У Києві складено протоколи на понад 400 підприємств, які не прибирають свої території від снігу. Порушників оштрафують за загальну суму понад 680 тис. гривень, повідомляє прес-служба КМДА.

Разом із тим міські інспектори фіксують збільшення кількості комерційних структур, які за останню добу забезпечили прибирання територій. Про це за результатами засідання оперативного штабу щодо ліквідації наслідків негоди повідомив заступник голови міськдержадміністрації Петро Пантелеєв.

"З комерційними підприємствами Київ поступово вибудовує цивілізовані європейські відносини. І все більше столичних підприємств виходять прибирати сніг. Міські та районні інспектори з благоустрою активно займаються інформаційною роботою та попереджають комерційні та інші структури, які ігнорують правила благоустрою та не чистять сніг на ділянках, які за ними закріплені. Працює десять мобільних груп, які контролюють прибирання як комунальних, так і приватних установ", – повідомив заступник голови КМДА.

Тим часом у ДСНС обіцяють сильні снігопади та хуртовини в Україні до Водохреща. "За прогнозами Гідрометцентру, 17-19-го січня, у зв'язку з переміщенням активного циклону, очікуються складні погодні умови у Одеській, Миколаївській, Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Полтавській областях", - розповів речник ДСНС Володимир Овсяник.

Снігопад спричинив великі транспортні проблеми в столиці. Метро через негоду перевели на посилений режим роботи. Зранку на в'їздах до Києва перекривали рух вантажівкам, проте станом на 11 годину пропуск великогабаритних авто відновлено.

Повʼязані теми:

Наступна публікація