Матеріали у справі "чорних ріелторів" відправили до суду – Луценко

Матеріали у справі "чорних ріелторів" відправили до суду – Луценко

Матеріали у справі "чорних ріелторів" відправили до суду – Луценко

Фото: Генеральна прокуратура України

Генпрокурор розповів про перебіг справи, яка сколихнула Україну.

Слідчі передали до суду матеріали у справі "чорних ріелторів", які викрадали та вбивали людей у Києві заради їхнього майна.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"Після майже року досудового слідства ГПУ направлено до суду обвинувальний акт у справі про так званих "чорних ріелторів", які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 190 (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів)", - повідомив він.

За словами Луценка, досудовим розслідуванням було встановлено, що до складу банди входила жінка-киянка та чотири її поплічники, які раніше неодноразово судимі за тяжкі та особливо тяжкі корисливі злочини.

"У період з 2015 року до 2016 року ця організована група осіб, діючи на території міста Києва за схемою, що була розповсюджена в 90-х роках минулого століття, відшукувала місцевих мешканців з числа тих, які зловживають алкогольними напоями або вживають наркотичні засоби, та не мають близьких родичів, які б могли претендувати на спадщину. Встановивши таку особу, злочинці незаконно її викрадали та тривалий час утримували, при цьому шляхом шантажу, погроз, побоїв, позбавлення їжі та води примушували до передачі їм документів на майно, з подальшим його переоформленням у нотаріуса", - наголосив генпрокурор.

Після цього, зазначив він, "чорні ріелтори" вивозили жертву за межі Києва, де вбивали людину.

"У такий спосіб членами банди протягом 2015-2016 років організовано та здійснено низку тяжких та особливо тяжких злочинів пов'язаних із незаконним заволодінням житлом та майном жителів м. Києва", - додав Луценко, підсумувавши, що за скоєні злочини злочинцям загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 11 травня у Києві правоохороні викрили банду, яка тривалий час викрадала і утримувала, мордувала та вбивала мешканців столиці, щоб заволодіти їхнім житлом. Завдяки діям поліції також було звільненого ще трьох жертв, котрих планували вбити.

У Києві викрили квартирного шахрая від час складання чергової псевдоугоди

У Києві викрили квартирного шахрая від час складання чергової псевдоугоди

Повʼязані теми:

Наступна публікація