Мешканці Майдану обіцяють піти, якщо відпустять їх соратників, що напали на ресторан

Мешканці Майдану обіцяють піти, якщо відпустять їх соратників, що напали на ресторан

"Майданівці" очікували штурму, якого так і не було.

Влада намагається переконати "майданівців" піти.

Мешканці Майдану провели ніч в очікуванні нападу. Замість того, щоби розбирати барикади, ті, хто не хочуть воювати на Сході, зміцнювали свої позиції у мирному Києві і готували "коктейлі Молотова". Штурму, щоправда, не дочекалися - влада досі сподівається переконати наметову публіку звільнити Хрещатик хоча б для проїзду транспорту. А от кияни налаштовані не так лояльно, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

мер Києва Віталій Кличко прийшов просити "майданівців" піти, натомість вони просять його підтримати та допомогти. Кличко - незворушний, каже, все, що могли, для Майдану вже зробили. Зараз допомога потрібна на Сході. 

Одразу за Кличком приходять і кияни, вони зі сварками намагаються переконакти "майданівців" піти. Поки на Майдані сваряться, влада - радиться. Представникам адміністрації Президента врешті вдається домовитися із сотниками - барикади з Хрещатика приберуть. Залишаться тільки на Інститутській.

"Вони самі цього не зроблять. Але вони мають самостійно це почати, щоб потім не було звинувачень, що їх хтось змушує, або хтось силою тут прибирає", - каже перший заступник голови адміністрації президента України Генадій Зубко.

У цей самий час за кількасот метрів під Українським домом лунає вибух. Хто підірвав гранату, ще не з'ясували.

Ближче до вечора біля спаленого Будинку профспілок знову з'являються комунальники із важкою технікою. Купи будівельного сміття потроху зменшуються. Та люди в балаклавах і з коктейлями молотова здаватися не збираються.

Подумати про відступ обіцяють після того, як їхніх соратників, затриманих кілька днів тому за рейдерське захоплення ресторану, відпустять. Кияни чекати не згодні. Галина Яківна на Майдані втратила племінника. Бачити, що відбувається тут зараз, їй боляче.

"Я хочу всіх просити, щоб не йшла сюди міліція. Я хочу запросити всіх киянок, жінок, одягти чорні платки і прийти сюди, і мітлою поганою вимести увесь цей бруд і пом'янути тих, хто загинув тут", - каже 60-річна  Галина Марховська.

Нагадаємо, Кличко із киянами прибиратиме Майдан.

Майданівці усю ніч готували "коктейлі Молотова" та укріпляли позицію

Майданівці усю ніч готували "коктейлі Молотова" та укріпляли позицію

Повʼязані теми:

Наступна публікація