Націоналісти вимагають перейменувати на честь Мазепи станцію метро "Арсенальна"

Націоналісти вимагають перейменувати на честь Мазепи станцію метро "Арсенальна"

Націонал–патріоти вимагають перейменувати "Арсенальну" на честь Мазепи / Фото: hi-news.ru

Також націонал–патріоти вимагають скасувати рішення Київради про перейменування вул. І.Мазепи на вул.Лаврську.

Представники націонал-патріотичних партій на мітингу з нагоди 374-ї річниці з дня народження гетьмана Івана Мазепи зажадали назвати його ім'ям станцію метро "Арсенальна".

Відповідне звернення на адресу Київської міської ради, прийняте в середу представниками Київських міських організацій низки партій, зокрема, Української народної партії, КУН, партії "Наша Україна", УНА-УНСО, повідомляє прес-служба Української народної партії.

Крім того, учасники зборів також вимагають скасувати рішення Київради про перейменування вул. І.Мазепи на вул.Лаврську і повернути попередню назву, а також присвоїти Арсенальній площі ім'я гетьмана України Івана Мазепи.

Під зверненням розпочато збір підписів.

Святкування дня народження Мазепи відбулося у сквері на площі Слави, де згідно з указом третього президента України Віктора Ющенка повинен бути встановлений пам'ятник гетьману. Присутні, відзначаючи цей урочистий день, висловили обурення тим, що пам'ятник досі не встановили.

Учасники зборів звернулися до голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова з вимогою "припинити провокацію, спрямовану на перешкоджання встановленню пам'ятника Мазепі" і виконати, нарешті, указ президента.

У розважальної частини зборів були оголошені результати конкурсу на звання "ганебного прислужника Кремля в справі осквернення видатного діяча України гетьмана Івана Мазепи". Переможцями конкурсу стали колишній мер Полтави Андрій Матковський, голова КМДА Попов та представники УПЦ (МП).

В УНП нагадують, що на підставі указів Віктора Ющенка від 09 жовтня 2007 року "Про святкування 300-річчя подій, пов'язаних з військово-політичним виступом гетьмана України Івана Мазепи та укладенням українсько-шведського союзу", постанов і розпоряджень Кабінету міністрів України, було видано розпорядження голови КМДА від 12 листопада 2009 року "Про спорудження протягом 2009-2010 років на площі Слави у Печерському районі м.Києва пам'ятника гетьману України Івану Мазепі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація