Перед пограбуванням квартир злодії позначають спеціальними мітками поштові скриньки - соцмережі

Перед пограбуванням квартир злодії позначають спеціальними мітками поштові скриньки - соцмережі

Наліпки на поштових скриньках в одному з будинків Києва / Фото: Радіо Свобода

У міліції радять звертатися до дільничних.

У багатьох під'їздах Києва на поштових скриньках з'явилися різнокольорові наліпки – як цінники у магазинах. Користувачі соцмереж попереджають, що це злодії так позначають квартири, які згодом будуть грабувати.

"Так, друзяки, попереджаю усіх. Зараз у Києві аншлаг пограбувань квартир. Реально в десятки разів. Не хочу натякати через що, але. Виявлена технологія. Попередньо навідник відслідковує і обирає квартири для грабунку, коли вдома нікого немає, чи там зайвий кондиціонер висить. Головне те, що навідник "мітить" номери квартир у під'їзді. Він наклеює мітки - папірці від цінничків на поштові ящики цих квартир. Потім ці квартири грабують. Це підтверджено. Перевірте у себе вдома. Ми в себе вчора знайшли на трьох ящиках мітки - якраз ті квартири, де нікого вдома не було, або простий замок і легше зайти. Попередьте сусідів", - написав у Facebook казкар-лірник і телеведучий Сашко Лірник.

 

Так,друзяки,попереджаю усіх.Зараз в Києві аншлаг пограбувань квартир.Реально в десятки разів.Не хочу натякати із-за чого...

Posted by Сашко Лірник on 28 березня 2015 р.

Інші жителі столиці також попереджають про небезпеку, а дехто її вже навіть відчув на собі.

"Я десь з тиждень тому познімала таких штук вісім на скриньках. Подумала, що діти бавляться. А скриньки в нас нові - півроку як придбали. Думаю, от непорядок", - пише киянка Людмила.

"У суботу лізли до нас і до сусідів. То я під дверима голосно говорила, щоб чули, що ми вдома. А сусід спав, то почув пізніше, як вже в дверях шурупали", - згадує жителька столиці Оксана.

"У нашому під'їзді пограбовано шість квартир за два останні місяці. Попросила чоловіка спуститися до скриньок у нашому під'їзді. На кількох є наліпки. Пишу оголошення для сусідів - може хто не в курсі. Бо ми також пережили недопограбування. У січні зламали двері, але нічого не встигли винести, та і безладу як такого не наробили. Ми приїхали зненацька. Тому рекомендація особисто від мене – ставте охоронну систему", - наголошує Алла з Києва.

У міліції в таких випадках радять звертатися до дільничних, пише "Сегодня". Проте констатують, що кількість квартирних крадіжок не зросла. За три місяці минулого року в Києві обікрали 1550 квартир, а цього року за такий же період – 1506.

Повʼязані теми:

Наступна публікація