Під Лукʼянівським СІЗО зʼявилися коктейлі Молотова і шини для захисту вʼязнів від спецпризначенців

Під Лукʼянівським СІЗО зʼявилися коктейлі Молотова і шини для захисту вʼязнів від спецпризначенців

Активісти готові скористатися шинами і коктейлями Молотова під СІЗО

Арештанти у СІЗО оголосили про голодування. 

За даними родичів ув'язнених та активістів, на територію Лукʼянівського СІЗО заїхало кілька десятків спецпризначенців, яких, начебто, привезли для придушення бунту в'язнів, що оголосили голодування. Активісти, які прийшли підтримати арештантів, налаштовані доволі радикально, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Під Лукʼянівським СІЗО зʼявилися коктейлі Молотова  і покришки. Півтора десятка активістів, що тут зібралися, побоюються, що за цим парканом щось назріває. За їхніми даними, на територію заїхало три автобуси спецпризначенців. Рідні та близькі, котрі перебувають у СІЗО, повідомили, що туди приїхали озброєні люди у масках та бронежилетах, щоб придушити бунт увʼязнених. Начебто, уже дві доби понад дві з половиною тисячі вʼязнів  оголосили голодування. Спецвійська завезли, їх аби залякати. 

Керівництво офіційно заявляє, що ніякого  бунту в них немає. Проблем із харчуванням теж немає, про це повідомила уповноважена з прав людини Валерія Лутковська  після відвідин СІЗО.

Проте розлючені активісти не вірять жодному слову. Також у них є дані про жахливе медичне обслуговування та умови утримання, які суперечать усім нормам. 

Активісти переконували, що нікуди не підуть із СІЗО і навіть принесли диван. Для більшого страху активісти додають, що покришки можуть  загорітися, а коктейлі Молотова піти в дію.

Нагадаємо, що у кримській колонії назріває бунт: вʼязні погрожують влаштувати голодування і акції непокори

Кореспондент ТСН Тетяна Лазарчук.

Активісти оточили Лук'янівське СІЗО

Активісти оточили Лук'янівське СІЗО

Повʼязані теми:

Наступна публікація