Після двох років молитов у Лаврі зцілилася сліпа жінка, на якій "поставили хрест" всі лікарі

Після двох років молитов у Лаврі зцілилася сліпа жінка, на якій "поставили хрест" всі лікарі

Пухлина у дівчини зменшилася / Фото: Крым. Комментарии

Дівчина втратила зір у 12 років і дивом прозріла в київському храмі.

У Києво-Печерській Лаврі сталося диво - прозріла сліпа дівчина Олена Мельниченко, яка молилася іконі Пресвятої Богородиці "Всецариця". Це сталося в Храмі "Всіх преподобних отців Печерських", який називають "теплим храмом", пише "Сегодня".

Олена захворіла ще школяркою. Важка хвороба дала ускладнення на зоровий і слуховий нерви.

"До кого тільки не зверталися вони з мамою, але лікарі не давали втішних прогнозів - пухлина зорового нерва не піддається операції, і з такою хворобою люди бачити вже не можуть", - розповіла її подруга Ганна.

Дівчина їздила прочанкою по різним святим місцям, сподіваючись хоч на якесь поліпшення.

"Одного разу Олені порадили сходити на молебень до чудотворної ікони "Всецариця" в Лавру. Цілих два роки вона з мамою ходила на служби, та одного разу Олена відчула проблиски світла", - продовжує Ганна.

Протягом року зір хоч і повільно, але повертався. А під час чергової молитви в храмі Олена побачила ікону, Богородицю з немовлям на руках, священика та промінь світла.

Після перевірки у лікарів з'ясувалося, що пухлина у дівчини зменшилася на 2 мм. У Лаврі впевнені, що це чудо, лікарі - теж. Раніше Оленою займався відомий лікар, керівник однієї з приватних клінік Володимир Пилипчук.

"Так, я пам'ятаю цю дівчину - випадок був безнадійний. На жаль, пухлина пошкодила і зоровий, і слуховий нерви, дівчинка і не бачила, і не чула. Але потім Олена зникла, я не знаю нічого про її долю", - сказав Володимир Пилипчук.

Отець Варсонофій говорить, що ікона "Всецариця" привезена з Афону. До речі, священики говорять, що це не перший випадок зцілення в Лаврі. Батько Антоній пригадує, що коли в 2000 році в Лавру привозили мощі святого Пантелеймона, теж відбулося чудесне зцілення.

Є в Лаврі інші чудотворні святині, до яких приходять тисячі людей. Найзнаменитіша - ікона Божої Матері "Визволительниця". 

Раніше повідомлялося, що сліпий пенсіонер із Британії дивом прозрів, поцілувавши фотографію своєї померлої дружини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація