Півтори гривні за 1 кг: де і як можна здати поліетиленові пакети для обробки

Півтори гривні за 1 кг: де і як можна здати поліетиленові пакети для обробки

Фото: pixabay.com

Від 1 листопада у Києві можна здавати пакети у 100 пунктах.

Комунальне підприємство "Київміськвторресурси" від 1 листопада приймає у своїх пунктах не тільки склотару, макулатуру чи алюміній, але й поліетиленові пакети.

Так, лише у Києві для здавання пакетів доступні 100 пунктів. Крім того, приймальні пункти працюють у Вишгороді, Броварах та Борисполі. Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Якщо викидати поліетиленові пакети в смітник, то вони розкладатимуться 200 років, але їхня переробка дозволить зберегти життя тварин, пташок зокрема.

Тож у "Київміськвторресурси" прийматимуть кольорові поліетиленові пакети, як із ручками, так і без ("маєчки"). Як повідомили на сторінці підприємства у Facebook, пакети мити не потрібно, варто лише переконатися, що в них відсутні залишки їжі. 

У пунктах за 1 кг таких пакетів можна буде отримати 1,5 грн. Детальніше з пунктами приймання можна ознайомитися на карті або на сайті підприємства. 

Фото: Яндекс мапи

Поліетиленові пакети можна здавати на переробку

Поліетиленові пакети можна здавати на переробку

Як повідомлялося раніше, проблему зі сміттям в столиці, а також зі зниженнням тарифів може допомогти розв'язати виділення китайськими інвесторами 1,2 млрд євро для нової ТЕЦ у столиці. За повідомленням секретаря міськради Києва, один китайський інвестор уже зацікавлений у виділенні коштів для цього.

Повʼязані теми:

Наступна публікація