Платною для водіїв в Києві хочуть зробити величезну територію: від Дружби народів до Подолу

Платною для водіїв в Києві хочуть зробити величезну територію: від Дружби народів до Подолу

Територію від Дружби народів до Подолу планують зробити платною для в'їзду / Фото: ТСН.ua

Контролювати в'їзд і стягувати плату з водіїв планують за допомогою системи талонів та шлагбаумів.

У столичному МВС  сформували список платних для в'їзду вулиць центру Київа,  передає "КоммерсантЪ-Україна".  

Територію платного в'їзду до центру столиці  пропонують обмежити таким периметром : вулиця Чорновола - Глибочицька - Верхній і Нижній Вал - Набережно -Хрещатицька - Набережне шосе - бульвар Дружби Народів до площі Либідської -вулиця Горького - Боженка - Короленківська - Жилянська до площі Перемоги .

У столичному управлінні МВС розглядають кілька варіантів того, як саме контролювати в'їзд на "платні" вулиці та стягувати плату з водіїв. Серед них і європейська система талонів і шлагбаумів.  Обрати ж остаточний варіант можна буде лише після затвердження ініціативи КМДА.

Крім того, в міліції повідомили про передбачувані місця для будівництва перехоплюючих паркінгів, де водії зможуть залишати свої автомобілі, щоб пересідати на громадський транспорт. Такі автостоянки планують побудувати біля станцій метро "Лісова", "Бориспільська", "Видубичі", "Іподром", "Житомирська", "Сирець", "Героїв Дніпра", "Петрівка", кінцевої зупинки швидкісного трамвая в районі перехрестя проспекту Леся Курбаса та Кільцевої дороги, а також на всіх основних в'їздах у місто для тимчасової стоянки транспорту іногородніх громадян.

Нагадаємо, минулого тижня найдовший у Києві затор від Кіровоградської вулиці до Труханівської розтягнувся на 16,2 км.

Повʼязані теми:

Наступна публікація