Радник Кличка заявив, що рішення про заборону нічного продажу алкоголю не скасовуватимуть

Радник Кличка заявив, що рішення про заборону нічного продажу алкоголю не скасовуватимуть

Фото: pixabay.com

Білоцерківець назвав причини, з яких не варто поновлювати продаж спиртних напоїв у вечірній час. 

Київрада не скасовуватиме заборони продажу алкоголю вночі, попри визнання рішення незаконним Антимонопольним комітетом.

Про це заявив нардеп та радник мера Києва з питань благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Рішення АМКУ є виключно проханням, щоб Київрада скасувала своє рішення щодо продажу алкоголю вночі. Я впевнений, що таке рішення прийняте не буде і прислухатися до пропозиції АМКУ Київрада не буде", - наводить його цитату "Українська правда.Київ"

Також Білоцерківець навів причини, з яких заборона має тривати і надалі.

"В Україні у нас дуже високий рівень дитячого алкоголізму; у Києві більше половини злочинів, що відбуваються вночі, відбуваються у стані алкогольного сп'яніння; за ті 2 місяці, що діє це рішення, ми побачили позитивні результати – поліція констатує покращення криміногенної ситуації у столиці", - сказав народний обранець.

На його думку, своє рішення Антимонопольний комітет міг ухвалити через те, що "в Україні є велике горілчане і пивне лобі, яке, ймовірно, підкупило АМКУ".

Білоцерковець  додав, що наразі депутати парламенту готують проект закону, яким пропишуть, що ДФС матиме повноваження скасовувати ліцензії на продаж алкоголю, якщо не виконуються рішення місцевих рад.

Нагадаємо, 22  вересня Київська міська рада обмежила продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у столиці у нічний час, а саме з 22:00 до 10:00. Також депутати доручили Департаменту промисловості та розвитку підприємництва довести це рішення до відома підприємців та власників магазинів. 

У Києві набуло чинності рішення про заборону продажу спиртного у нічний час

У Києві набуло чинності рішення про заборону продажу спиртного у нічний час

Повʼязані теми:

Наступна публікація